Consell de Mallorca
Aprovació inicial del nou Reglament d’organització del Consell Escolar de Mallorca
El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat inicialment la modificació del Reglament d’organització i funcionament del Consell Escolar de Mallorca (CEM).
conselldemallorca.net 12/07/2018 - 22:51:40

Aprovació inicial del nou Reglament d’organització del Consell Escolar de Mallorca

El Ple del Consell de Mallorca ha aprovat inicialment la modificació del Reglament d’organització i funcionament del Consell Escolar de Mallorca (CEM), un ens que depèn del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca. El nou reglament “dota de més autonomia el CEM”, en paraules del vicepresident Francesc Miralles, al mateix temps que aposta per potenciar el paper dels consells escolars municipals i obrir la participació a entitats de la comunitat educativa que fins ara en quedaven fora com el sector professional de 0-3 anys.

És una proposta d’organització i funcionament que neix del propi Consell Escolar de Mallorca, que s’ha compartit durant el procés d’elaboració amb els diferents grups polítics d’aquesta institució perquè persegueix el consens més ampli possible”, ha afegit Miralles durant la defensa d’aquest nou Reglament que avui el Ple del Consell de Mallorca ha aprovat inicialment, amb 22 vots a favor i 9 abstencions.

El nou Reglament del Consell Escolar de Mallorca té com a objectiu fer d’aquest òrgan de representació i consulta per a la comunitat educativa un ens més transparent i participatiu, amb una clara aposta per fer feina al costat dels municipis i els consells escolars municipals. Alhora, aquest nou model de funcionament i organització persegueix convertir el CEM en un òrgan de participació més democràtica i incorporar entitats de la comunitat educativa de Mallorca que quedaven fora de la composició actual (cooperatives d’ensenyament, sector professional 0-3 anys…).

“Apostam per una visió municipalista clara al Consell Escolar de Mallorca i per afavorir una major representativitat social” ha explicat el conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, “i refermam una aposta d’aquesta institució que entèn que les politiquees de 0-3 anys han de ser educatives i no assistencials”.

El debat i aprovació inicial de la proposta de nou Reglament ha estat seguit avui en directe al Ple del Consell de Mallorca pel president del CEM, Miquel Oliver i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Palma, Susanna Moll, al costat de diferents representants d’entitats i associacions que en formen part.

En paraules del president del CEM, Miquel Oliver, “aquest 2017 ha estat un any de normalitat perquè ha estat el primer en què tots els òrgans de govern col·legiats hem funcionat amb tota normalitat alhora que hem restablert les tasques de representació i connexió amb la comunitat educativa de la nostra illa. Ha estat també l’any de l’inici d’un procés de canvi important per al futur del CEM, amb la redacció d’aquest nou Reglament”.

El Consell Escolar de Mallorca és un organisme adscrit al Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca. Després de quatre anys inactiu, el Departament de Cultura va iniciar a final de 2015 els tràmits per restablir-lo. Un procés que va culminar el 28 de setembre de 2016 amb el Ple de constitució.

 

Reciente
Visto
Comentado