El PI
El Pi reclamarà el concert econòmic com a eina per a millorar la qualitat de vida dels balears
La formació política demana que es compleixi el principi d’ordinalitat fiscal .
el-pi.com 24/04/2019 - 13:19:28

El Pi reclamarà el concert econòmic com a eina per a millorar la qualitat de vida dels balears

La formació política demana que es compleixi el principi d’ordinalitat fiscal

El candidat al Congrés dels Diputats per El Pi- Proposta per les Illes Balears, Joan Miralles, ha assegurat avui que reclamarà a l’Estat el concert econòmic per a les Illes Balears. Un sistema de finançament similar a l’existent al País Basc o la Comunitat Foral de Navarra.

Miralles ha afirmat que aquest model de finançament “és una eina que pot ser la solució per a bona part dels problemes de Balears, ja que permetrà millorar la sanitat, l’educació i l’atenció a la dependència, així com diversificar la nostra economia i estimular la innovació empresarial i la recerca”.

Per El Pi, el concert econòmic no es tracta d’un privilegi que només es vulgui per a les Balears, tot el contrari, “les comunitats que tenguin aquests sistema seran les responsables de la recaptació dels doblers i, per tant, estaran obligades a gestionar els seus recursos amb major seny i responsabilitat”, ha afegit Miralles.

El Concert Econòmic implica que:

Cada Comunitat serà l’encarregada de recaptar els seus imposts.

Les Comunitats tindran autonomia per establir els tipus impositius.

L’Administració Central serà l’encarregada d’establir les classes d’imposts vigents a tot l’Estat.

S’establiria una quantitat similar al cupo basc, que es definiria en funció de la població i de la renda, amb el que cada comunitat autònoma contribuiria a les competències en mans de l’Estat i per la solidaritat interterritorial.

Es crearia un organisme tècnic depenent del Senat, amb participació de l’Administració Central i de totes les comunitats autònomes, per vetllar pel bon compliment del sistema.

Per la seva banda, el Secretari General d’El Pi, Josep Melià, ha explicat que la situació financera de les Illes Balears “és insuportable amb mitjanes de dèficit anuals situades entre el 8% i el 14% del PIB”. A més, Melià ha recordat que durant tota la legislatura, El Pi ha demanat des de totes les institucions on ha tingut representació que es compleixi el principi d’ordinalitat fiscal “que no és altre cosa que rebre segons el que s’aporta”.

 

Reciente
Visto
Comentado