EUIB
EUIB DEMANA A L'ESTAT SI PENSA PAGAR PER LES INUNDACIONS DEL 2018 A MALLORCA
"és una presa de pel que l'estat no ho hagi abonat, els compromisos estan per complir-se."
premsaeuib 17/09/2019 - 08:18:30

EUIB DEMANA A L'ESTAT SI PENSA PAGAR PER LES INUNDACIONS DEL 2018 A MALLORCA

Esquerra Unida de les Illes Balears, a través de la diputada d'EU del Congrés dels diputats Roser Maestro, demana a l'executiu de l'estat si pensa pagar els 37 milions que es va comprometre a pagar.

Arran de les inundacions del passat dia 9 d'octubre del 2018, la comarca de Llevant va deixar 500 vivendes afectades i la mort de 13 persones. Des de ençà el govern de la CAIB ha assumit el 100% dels costos de les reparacions. 

Des de EUIB seria assumible si no fos per que el passat dia 25 de gener del 2019, el Butlletí Oficial de l'estat (BOE), va anunciar que el consell de ministres invertiria 22 milions d'euros per tornar a la normalitat a la comarca de Llevant de Mallorca. A dia d'avui pareix que no s'ha invertit cap euro.

El coordinador general d'EUIB Juanjo Martínez,sol·licità a l'estat, si ha abonat la quantitat? Si no ho ha fet, quan contempla materialitzar l'abonament? i, a que es deu aquest retard?

En paraules seves considerava, "és una presa de pel que l'estat no ho hagi abonat, els compromisos estan per complir-se." Afegint, "l'infrafinançament de la CAIB és una realitat que s'agreuja cada vegada que no es compleixen amb els compromisos. El govern ha abonat 37 milions d'euros (13 en concepte d'ajudes i 24 milions en la reparació de les infraestructures), requerim que l'estat espanyol contribueixi a evitar el col·lapse financer dels municipis i el govern. Esperam que la resta de grups polítics amb representació estatal de l'esquerra (Podem, Més i el PSOE) s'afegeixen a demanar-ho."


Reciente
Visto
Comentado