FE-CCOO
FE-CCOO IB expressa la seva preocupació per la interpretació que fan alguns centres educatius privats i concertats de les noves instruccions per la fase
Per al sindicat de CCOO és imprescindible per una banda, el control i seguiment de totes les mesures de seguretat tant per les tutories i reforços presencials, com per la seguretat dels docents que han d’incorporar-se als centres.
FE-CCOO 06/06/2020 - 15:43:13
FE-CCOO IB  expressa la seva preocupació per la interpretació que fan alguns centres educatius privats i concertats de les noves instruccions per la fase 3

Per al sindicat de CCOO és imprescindible per una banda, el control i seguiment de totes les mesures de seguretat tant per les tutories i reforços presencials, com per la seguretat dels docents que han d’incorporar-se als centres. I per altra part, un reconeixement de la tasca desenvolupada per els i les docents durant tota la crisis sanitària.
 
La propera entrada en la fase 3 del protocol de desescalada del COVID-19, no suposa el retorn de la normalitat als centres educatius. Les instruccions indiquen que els centres educatius poden obrir sota cita prèvia  per tal de poder fer tutories,  a un nombre determinat d’alumnes alhora, màxim 15,  respectant els protocols en matèria de salut laboral. El curs acabarà com fins ara, amb les sessions de docència impartides de forma telemàtica, perquè cal recordar que fer tutoria és resoldre dubtes i no cuidar dels infants de 9 a 14h. Però la presencialitat d’aquestes tutories o grups de reforç s'ha de fer amb garanties sanitàries, per no donar cap pas enrere.
 
Volem alabar la tasca feta per els i les docents, -poc reconeguda-, i posar en relleu l’esforç que han fet per la seva dedicació i la seva ferma voluntat de superar les traves tecnològiques per fer-se presents i fer arribar els continguts  d’aprenentatge  als seus alumnes, bregant en molts casos amb la doble tasca de cures i teletreball ja que és una professió feminitzada en gran manera. Així i tot, han augmentat considerablement les hores de dedicació per solidaritat amb la situació excepcional que la pandèmia ha sotragat a tota la societat.
 
Per una part de la societat no s’ha entès les raons per les quals els centres han hagut de romandre tancats. Al capdavall, ha estat per la salut de tota la societat, per preservar l’esforç d’aïllament que hem viscut tots al llarg de tots aquests dies,  per que als infants, els hi  és molt difícil, per no dir impossible, entendre que han d’evitar que es toquin, es besin, s’abracin o  es posin joguines a la boca.
 
Volem que en el mes de setembre l’escola es pugui obrir amb les garanties de totes les mesures de prevenció i higiene establertes en els protocols fixats de salut laboral, perquè l’escola presencial és fonamental per al desenvolupament psicosocial dels nostres fills i filles, i és insubstituïble en la seva tasca integradora i compensadora de desigualtats.  Mentre, en el mes de juliol,  els centres educatius es dedicaran a implementar les mesures sanitàries indispensables per a poder obrir-se amb les màximes garanties per pal·liar els efectes d’aquesta pandemia, que ha vingut per a quedar-se, i evitar haver de patir en el proper curs situacions de tancament com hem viscut enguany. La Conselleria d’Educació com ja hem exposat en altres ocasions, ha d'exercir una ferma tasca de control i acompliment de les mesures de seguretat i els plans de prevenció en especialment als centres privats i concertats. 

Des de la FE-CCOOIB posem a disposició de tots els centres educatius un llistat de control de les mesures preventives per a reduir el contagi del COVID-19.

Remarcam un factor clau; la conciliació de la vida laboral i familiar és una situació que ve de lluny, des del moment en que la dona es va incorporar al mercat de treball i és necessari que es posi una vegada més sobre la Mesa de diàleg social ja que no basten lleis que promoguin la conciliació, aquesta s’ha de garantir amb incentius a les empreses per a que ho permetin de forma efectiva.  La conciliació no pot recaure exclusivament en els centres educatius, ja que la seva tasca és de caire educatiu. El món laboral ha de flexibilitzar-se a l’hora de donar suport a les famílies per conciliar la vida laboral i familiar.
 
També demanem que en aquesta situació, no es destituexin interins que han estat a primera línia de la feina a causa de finalització de contracte i puguin continuar la seva tasca perquè són els que coneixen l’evolució dels alumnes al seu càrrec, donat que suposa un trastorn pels alumnes, per les famílies i pels centres ja que l’avaluació l’ha de fer un docent que s'acaba d'incorporar al centre sense conèixer la feina que s'ha fet al llarg del curs. Això no ajuda a una educació de qualitat i és molt perjudicial en cas d'alumnes amb necessitats especials, alumnes que han tingut un referent durant tot el curs, i ara per qüestions administratives tindran que adaptar-se a un altre tutor, quan el més aconsellable i recomanable és que els docents que han fet feina durant tot el curs, acabin el curs escolar.
 
Així també, remarquem la necessitat de reforçar i augmentar les plantilles pel proper curs i revaloritzar la tasca professional del personal laboral, d’administració i serveis dels centres educatius.
 
 
Reciente
Visto
Comentado