Juan Vidaurre, Yolanda Vinuesa i el mallorquí Alexandre Coll
Inca: El Museu del Calçat i de la Pell acull l'exposició de la Sociedad de Collage de Madrid sobre el model de sabata Pelotas i Més de 400 alumnes participen del projecte de la primera Escola de Joves Emprenedors
Eva Cruz Losada, Elisa Gómez Sobelman, Miluca Sanz, Virginia Losada, Álvaro Sobrino, Raúl Gálvez, Juan Cardosa, Aurora Gorrión, Ginés Nadal, Raúl Gil, Mayte Ortega, Javier Serna, Susana Blasco.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 20/10/2017 - 05:50:00
«Per nosaltres és important poder oferir aquesta exposició no tan sols per la qualitat sinó també perquè suposa unir calçat i cultura amb una forta càrrega visual», ha explicat Sabater.

El Museu del Calçat i de la Pell acull l'exposició de la Sociedad de Collage de Madrid sobre el model de sabata Pelotas de l’empresa Camper. El Museu del Calçat i de la Pell d’Inca acull l’exposició Pelotas Camper que s’organitza des de la Sociedad de Collage de Madrid. A la inauguració hi han estat presents el Batle, Virgilio Moreno, la regidora responsable del Museu, Antònia Sabater, l’artista Alexandre Coll, representats de l’empresa Camper, el dissenyador Álvaro Sobrino i la directora del Museu Aina Ferrero-Horrach. Durant les pròximes setmanes es podrà gaudir de les peces a la planta baixa de l’espai municipal. «Per nosaltres és important poder oferir aquesta exposició no tan sols per la qualitat sinó també perquè suposa unir calçat i cultura amb una forta càrrega visual», ha explicat Sabater.

Quinze artistes de la Societat de Collage de Madrid han afrontat el repte que aquests objectes siguin unes sabates Pelotas. Les seves obres es van presentar en el festival REC d'Igualada i ara es mostren en el Museu del Calçat i la Pell d’Inca amb la participació d'un artista de collage local, Alexandre Coll, convidat especialment per a aquesta ocasió.

La segona fase es realitzarà en el Museu del Calçat d'Inca durant 8 mesos (1 classe setmanal a les tardes de 2 hores de durada) coincidint amb el cicle lectiu, tots els dimarts de 17.00 h a 19.00 h.

Eva Cruz Losada, Elisa Gómez Sobelman, Miluca Sanz, Virginia Losada, Álvaro Sobrino, Raúl Gálvez, Juan Cardosa, Aurora Gorrión, Ginés Nadal, Raúl Gil, Mayte Ortega, Javier Serna, Susana Blasco, Juan Vidaurre, Yolanda Vinuesa i el mallorquí Alexandre Coll són els artistes que han afrontat el repte de convertir aquests models de sabata en un objecte de poesia visual. Abans d’arribar a Inca, lèxposició es van presentar en el festival REC d'Igualada.

Cal recordar que, la sabata Pelotas s'ha convertit en un símbol per Camper, una icona reconeguda a nivell internacional. Va sortir al mercat en 1995 com una alternativa a la sabatilla esportiva com a calçat urbà, inspirat en l'estètica «retro» de les velles pilotes de futbol, bàsquet o rugbi fabricats en cuir i cosits a mà. Es caracteritza per la sola amb 87 esferes de cautxú natural que és el seu senyal d'identitat. Sobre el seu concepte s'han desenvolupat al llarg d'aquests anys més de 650 versions i variacions, tant d'estil com a tecnològiques, mantenint sempre l'esperit del model original. És un clàssic que evoluciona per resistir el pas del temps i de la modes. Ho aguanta tot. Fins i tot reinterpretacions artístiques.

Més de 400 alumnes participen del projecte de la primera Escola de Joves Emprenedors. Es posa en marxa, a Inca, el programa «El Recetario Financiero». Es tracta d'un projecte pioner en l'àmbit balear, concebut per impulsar el desenvolupament personal i professional dels joves entre 14 i 20 anys. Des de les àrees de Promoció Econòmica i Educació, juntament amb ERF Education & Consulting s'ha posat en marxa aquesta iniciativa amb 400 alumnes de 4t de l'ESO i de 3é de l'ESO dels centres educatius de la ciutat. «Volem fomentar aquell esperit emprenedor que tant ha caracteritzat als inquers i fomentar les inquietuds per aquesta àrea de coneixement», ha explicat María José Fernández, regidora de Promoció Econòmica.

Com a primera passa els alumnes han pres part de diversos tallers centrats en l'emprenedoria. En els tallers els alumnes han treballat, d'una forma lúdica, la creativitat i la cultura emprenedora. Aquests tallers ajuden a conscienciar als joves sobre la importància de convertir-se en una persona emprenedora, amb actitud, motivació i creativitat.

"La nostra missió és recolzar a tots els joves de la comunitat perquè confiïn en si mateixos, descobreixin els seus talents i trobin a l'Escola de Joves Emprenedors Inca, un espai on els seus somnis i idees puguin convertir-se realitat; tot això mentre treballen en equip, superen desafiaments, i, sobre totes les coses, es diverteixen" afirma Nieves Villena, Directora de Formació del Receptari Financer i Responsable de l'Escola de Joves Emprenedors Inca.

La segona fase es realitzarà en el Museu del Calçat d'Inca durant 8 mesos (1 classe setmanal a les tardes de 2 hores de durada) coincidint amb el cicle lectiu, tots els dimarts de 17.00 h a 19.00 h. La inauguració de l'escola serà el dia 24 d'octubre, on donarà a conèixer als 30 alumnes que formaran part d'aquest projecte. L'Escola es planteja com una solució pràctica i eficaç a les actuals limitacions de l'aprenentatge de la cultura emprenedora i financera: escassa oferta formativa, coneixements i valors que amb prou feines tenen cabuda en el currículum escolar, falta de temps i excés de preocupacions dels pares, etc.

A més, aporta un espai educatiu integral perquè els joves potenciïn els seus talents i qualitats individuals. Desenvoluparan la seva creativitat i adquiriran confiança mentre aprenen i posen en pràctica les habilitats, les actituds i els coneixements necessaris per crear valor i augmentar el benestar de la seva comunitat i el seu propi.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado