Contacontes, actuacions musicals, un showcooking amb productes de comerç just
Manacor: Les botigues de comerç just i la Direcció General de Cooperació enceten una campanya per fomentar el consum responsable aquest Nadal
Els productes de comerç just garanteixen als consumidors que els productors han rebut un sou digne pel seu treball, que no han estat elaborats amb treball infantil, que s’ha respectat el medi ambient.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 01/12/2017 - 07:20:00
Joana Galmés en representació de les entitats que treballen pel comerç just ha explicat que “volem aprofitar aquestes dates de consum desbocat per convidar els ciutadans a reflexionar sobre els excessos.

Les botigues de comerç just i la Direcció General de Cooperació enceten una campanya per fomentar el consum responsable aquest Nadal. Es duran a terme una quinzena d’activitats a les Balears al llarg del mes de desembre Les entitats de la xarxa de comerç just de les Illes Balears han presentat avui les activitats que duran a terme durant les festes de Nadal per fomentar el consum responsable entre la ciutadania. Contacontes, actuacions musicals, un showcooking amb productes de comerç just, xocolatades, tallers de decoració nadalenca amb objectes reciclats i un tast de vins de comerç just, són algunes de les propostes de les botigues de comerç just per aquest Nadal.

Joana Galmés en representació de les entitats que treballen pel comerç just ha explicat que “volem aprofitar aquestes dates de consum desbocat per convidar els ciutadans a reflexionar sobre els excessos consumistes d’aquests dies i sobre les històries i les vides que hi ha darrere cada un dels productes que compram, molts procedents dels països empobrits del Sud i produïts en unes condicions molt dures d’explotació laboral”.

El director general de Cooperació, Antoni Servera ha explica que “la campanya inclourà també un sorteig de 70 cistelles de Nadal de productes de comerç just, valorades en 100 euros cada una.

En total s’han organitzat una quinzena d’activitats que es realitzaran entre el 29 de novembre i el 30 de desembre, la majoria a les seus de les entitats que participen en la campanya: S’Altra Senalla de Palma, Oxfam-Intermon, Fundació Vicenç Ferrer, Fundació Deixalles, Càritas Mallorca, Casal de la Pau-S’Altra Senalla de Manacor, Finestra al Sud d’Inca, Shikamoo de Llucmajor, Fundació Vicenç Ferrer de Menorca i Càritas Menorca-S’Altra Senalla. La campanya compta amb el suport de la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears.

El director general de Cooperació, Antoni Servera ha explica que “la campanya inclourà també un sorteig de 70 cistelles de Nadal de productes de comerç just, valorades en 100 euros cada una, que repercutirà directament en els productors dels països del Sud”. Els tiquets es repartiran a les botigues de comerç just per cada 10 euros de compra realitzada entre l’1 i el 29 de desembre. Els productes de comerç just garanteixen als consumidors que els productors han rebut un sou digne pel seu treball, que no han estat elaborats amb treball infantil, que s’ha respectat el medi ambient i que s’han produït en condicions d’igualtat entre homes i dones.   

Activitats de difusió del Comerç Just. Campanya Nadal 2017. Dimecres 29 de novembre, a les 17 hores, a Inca, donen el sus a la campanya de Nadal. Finestra al Sud dinamitza la Plaça d'Orient, amb un decorat i una campanya de cartes solidàries. La festa inclourà una foto de grup (voluntaris, voluntàries i autoritats), la inauguració de la bústia solidària i del decorat de la plaça. Brindis i xocolatada de comerç just.

Dissabte 2 de desembre a les 11.00h a Shikamoo (C. Font, 5 Llucmajor). Contacontes de Nadal i berenar de galletes i batut de cacau. Ho organitza: Shikamoo

Dissabte 9 de desembre. Al Pati de la Torre del Palau, Manacor. A les 11 h. Contacontes “Afrika yetu”, a càrrec de Víctor Uwagba. Música, dansa i contes de valors que ens faran veure com el comerç just respecta els drets humans a tot el món. Xocolatada de comerç just. Organitzat pel Casal de la Pau-S’Altra Senalla Manacor.

Divendres 15 de desembre. A la botiga de S’Altra Senalla C/ Arxiduc Lluís Salvador 24, Palma. A partir de les 18 h. Taller de decoracions nadalenques amb envasos de comerç just i altres materials de reutilització. Actuació musical i xocolatada de comerç just.

Organitza: S’Altra Senalla

Divendres 15 de desembre, a les 19,30 h, a la botiga Oxfam Intermon del C. Argenteria, 28, de Palma. Tast de vins de comerç just. Organitzat per Oxfam Intermon.

Dissabte 16 de desembre. A la botiga Deixalles Blanquerna (c/ Blanquerna, 6, Palma). De les 11.00 a les 13.00h. Contacontes a càrrec de Cati Mateu, i degustació de comerç just. Organitza: Fundació Deixalles.

Dissabte 16 desembre de les 10:30h a les 13:30h a Fundació Vicente Ferrer (C. Anníbal, 9A, Palma) Xocolatada de Comerç Just i actuació musical a càrrec de Flanders (abans Wonderbrass). Organitzat per la Fundació Vicente Ferrer Palma.

Dissabte 16 de desembre, a les 11:30 h, a la botiga Oxfam Intermon del C. Argenteria, 28, de Palma. Taller nadalenc infantil.

Dissabte 16 desembre de 11:00h a 13:30h a Fundació Vicente Ferrer (C. Carnisseria, 20, Ciutadella de Menorca). Concert a càrrec de White Russian, contacontes i xocolatada-degustació i taller de mandales. Organitza: Fundació Vicente Ferrer Menorca

Diumenge 17 de desembre. A la botiga de Solidària de Santa Maria del Camí (Plaça Escola Can Capó, 1). De les 11.30 a les 13 h, música amb “Marino e Marini” Ho organitza: Càritas Mallorca.

Dissabte 23 de desembre a partir de les 10.00h, al C. Font, 5, de Llucmajor.

Taller ‘Mòbils nadalencs’: taller de mòbils nadalencs fets amb materials naturals i reciclats. Victor Uwagba: contacontes Africa Yetu amb música i molta participació per educar els infants i els no tan infants en els valors universals de respecte i igualtat. Xocolatada, cafè i galletes de comerç just per a tots els participants i acompanyants al taller i al contacontes. Ho organitza: Shikamoo

Divendres 29 de desembre. A la botiga de S’Altra Senalla C/ Arxiduc Lluís Salvador 24, Palma. A partir de les 18 h. Microteatre i contacontes. Xocolatada de comerç just. I sorteig de les paneres de comerç just. Organitza: S’Altra Senalla.

Divendres 29 de desembre.A l’Aula de Cuina Antoni Cardona, a la Cooperativa San Crispín, d’Alaior,a les 19 h, xerrada i show-cooking de comerç just. Organitzat per Càritas Menorca-S’Altra Senalla.

Dissabte 30 de desembre. Pati de la Torre del Palau, Manacor. A les 11 h. Visita i parlament del Gran Patge de les Majestats Els Reis d’Orient. Els Reis tenen molts patges, però aquest és el que sap millor com funciona això dels desitjos per Nadal i els regals que demanam...en haver-lo escoltat, tots els infants i grans podran escriure la seva carta i tastar les galetes i xocolata de comerç just. Organitzat pel Casal de la Pau-S’Altra Senalla Manacor.

A més, per cada 10 euros de compra de productes de comerç just realitzada entre l’1 i el 29 de desembre de 2017 a qualsevol de les botigues de Cáritas Mallorca, Fundación Vicente Ferrer (Mallorca i Menorca), Casal de la Pau-S’Altra Senalla, Shikamoo, Deixalles, S’Altra Senalla, Intermon Oxfam, Finestra al Sud i Cáritas Menorca-S’Altra Senalla, es podrà participar en el sorteig de 70 cistelles de productes de comerç just, valorades en 100 euros cada una.     

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado