30 anys l'Ajuntament d'Inca tenia previst donar continuïtat al carrer...
S'obri un nou vial al barri de Crist Rei que millorarà la mobilitat i el Consell de Mallorca aprova una inversió viària de quasi 7 milions d'euros per Inca
El pla contempla el primer tram de la ronda nord, entre la rotonda del vial del Puig de Santa Magdalena (a l'altura de l'autovia Palma-sa Pobla) i la carretera de Lluc, sense desafectar la resta fins a la carretera de Palma.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 16/05/2018 - 10:35:00
L'objectiu bàsic de l'equip de govern és que el vial millori la mobilitat de la zona que ja de per si és complicada atès que està al costat d'una de les vies d'entrada a la ciutat. Paral·lelament, seria l'entrada natural cap

S'obri un nou vial al barri de Crist Rei que millorarà la mobilitat del barri. Des de fa uns 30 anys l'Ajuntament d'Inca tenia previst donar continuïtat al carrer Puig de Massanella des del carrer Joan Alcover cap a la zona de les piscines cobertes. Ara aquest pla serà una realitat gràcies a la inversió de 47.000 euros, que permetran obrir una via amb una calçada de 4 metres. El Batle d'Inca, Virgilio Moreno, juntament amb el tinent batle d'inversions, Àngel Garcia han visitat les obres.

L'objectiu bàsic de l'equip de govern és que el vial millori la mobilitat de la zona que ja de per si és complicada atès que està al costat d'una de les vies d'entrada a la ciutat. Paral·lelament, seria l'entrada natural cap a la barriada de Crist Rei més nova. A més, el projecte dotarà el nou carrer de totes les infraestructures necessàries amb el propòsit de facilitar la connexió tant de vehicles com de vianants, ara inexistent.

L'acord estipula la continuació del carril bici fins a Inca a través de la carretera Ma-13A fins a la rotonda coneguda com la "Rotonda de la Ford" que està previst dur a terme des de la localitat de Binissalem fins a Lloseta.

Les feines d'obertura suposen esbucar una edificació existent i la consolidació dels terrenys per procedir a la urbanització. El tram de vial que es pretén realitzar consisteix en la prolongació del carrer Puig de Massanella per a la seva comunicació amb el carrer poeta Joan Alcover. Es construirà una voravia de 2 metres que, juntament amb l'amplada de la via suposarà la creació d'una àrea d'aparcament en cordó d'uns 2 metres d'amplada. El termini d'execució previst per a la realització d'aquesta dotació de serveis és de tres mesos.

El Consell executiu del Consell de Mallorca aprova una inversió viària de quasi 7 milions d'euros per Inca. El Consell executiu del Consell de Mallorca ha donat el vistiplau al protocol de coordinació d'actuacions conjuntes entre el Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca i l'Ajuntament d'Inca respecte a la construcció de la variant nord d'inca. Aquesta actuació representa una inversió propera als 7 milions d'euros en diversos projectes viaris al municipi. L'objectiu principal de l'acord, que se signarà entre ambdues institucions ben aviat, ajudarà a millorar deficiències d'infraestructures viàries i de mobilitat de la ciutat. «És, per Inca, una notícia molt important perquè s'actuarà a diferents zones que presenten un dèficit històric i a la vegada es donarà una solució integral», ha expressat Virgilio Moreno, Batle d’Inca.

El pla contempla el primer tram de la ronda nord, entre la rotonda del vial del Puig de Santa Magdalena (a l'altura de l'autovia Palma-sa Pobla) i la carretera de Lluc, sense desafectar la resta fins a la carretera de Palma. «A la fi donam resposta a la reivindicació històrica de la ronda nord d'Inca. Entenem que es tracta d'una gran passa que millorarà els problemes de trànsit de dins la ciutat. També ens comprometem amb més inversions per aportar una mobilitat sostenible amb la construcció de carrils bici», ha explicat Mercedes Garrido, consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca .

Es contempla, dins l'acord, la millora estètica de les rotondes que són de competència del Consell de Mallorca dins el terme d'Inca. Es millorarà l'asfalt del tram comprès entre la rotonda de la Ma-3440 i la rotonda de l'avinguda de Reis Catòlics i execució d'un carril bici. També, es realitzarà la construcció d'un accés per a vianants a l'Hospital Comarcal d'Inca des de la rotonda de l'avinguda Gran Via Colon fins a l'Hospital.

El Consell de Mallorca construirà una rotonda de la carretera Ma-3240, a la intersecció camí Vell de Muro. L'acord estipula la continuació del carril bici fins a Inca a través de la carretera Ma-13A fins a la rotonda coneguda com la "Rotonda de la Ford" que està previst dur a terme des de la localitat de Binissalem fins a Lloseta. Així, també es durà a terme una actuació de millora paisatgística dels talussos de la carretera Ma-13 (autovia) al seu pas per Inca. I s'ha compromès una aportació econòmica per l'ampliació del carrer Puig de Massanella.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado