Recitarà Maria Antònia Salas, una actriu mallorquina de Manacor
Divendres a les 19:30 h, al Teatre de Manacor, presentam el llibre de poemes “Camille” de Bernat Nadal, edita Pagès Editors, i que el novembre passat va guanyar el Premi Agustí Bartra de Poesia
No una biografia, ans una transcripció del seu pensament i dels seus sentiments. El llibre acaba amb 10 poemes d’altres artistes, escriptores, que es dirigeixen a ella: Sylvia Plath, Mercè Rodoreda, Wirginia Wolf.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 13/06/2018 - 12:33:00
Premi Agustí Bartra de Poesia. Presentarà na Laura Borràs, Consellera de Cultura la Generalitat. El seu compromís –que ha mantingut- ve de fa un any, que no era a cap llista política.

Divendres a les 19:30 h, al Teatre de Manacor, presentam el llibre de poemes “Camille” de Bernat Nadal, edita Pagès Editors, i que el novembre passat va guanyar el Premi Agustí Bartra de Poesia. Presentarà na Laura Borràs, Consellera de Cultura la Generalitat. El seu compromís –que ha mantingut- ve de fa un any, que no era a cap llista política.

Camille li va agradar i es va oferir a ajudar. Recitarà Maria Antònia Salas, una actriu mallorquina de Manacor que està a Barcelona. El títol inicial (que va rebre el premi) era Suite de Camille Claudel, semblava massa llarg i perquè hi ha una sèrie de llibres de poemes que comencen amb “suite”.

Barcelona. El títol inicial (que va rebre el premi) era Suite de Camille Claudel, semblava massa llarg i perquè hi ha una sèrie de llibres de poemes que comencen amb “suite”.

Naturalment fa referència a gran escultora Camille Claudel. Potser ja coneixes la seva història, però resumida: Als 19 anys va anar a treballar amb L’escultor Rodin. Va ser la seva aprenent, musa, després va ascendir a deixebla, i amant. Quan Rodin la rebutja, per pressions familiars, socials i per gelosia, perquè ella esculpia tan bé com ell, Camille decideix seguir en l’escultura i sortir amb qui volgués (va tenir una aventura amb el músic Debussy).

Quan la seva família va veure que vivia així i que sortia amb diferents homes, la tancaren en un manicomi en el qual hi va estar 30 anys fins la seva mort. El poemari és, bàsicament, un Cant de Camille des de la cel·la del manicomi. No una biografia, ans una transcripció del seu pensament i dels seus sentiments. El llibre acaba amb 10 poemes d’altres artistes, escriptores, que es dirigeixen a ella: Sylvia Plath, Mercè Rodoreda, Wirginia Wolf.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado