Els membres del Consell Infants i també des de Creu Roja proposen ampliar....
Els primers pressuposts participatius fan que la ciutadania pugui triar quines de les deu propostes es faran realitat. Els majors de 16 anys podran votar els projectes des del 20 de juny fins al 8 de juliol
Manacor, tenint en compte la seva població. Així a la ciutat de Manacor s'invertiran uns 72.583 euros, uns 19.900 a Porto Cristo, 5.200 a s'Illot i 2.300 euros a Son Macià.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 14/06/2018 - 11:18:00
Les dues entitats també proposen invertir els 72.583 euros previstos per a Manacor. Un altre dels projectes ha consistit en la millora i el condicionament del parc municipal de Na Molla.

Els primers pressuposts participatius fan que la ciutadania pugui triar quines de les deu propostes es faran realitat. Els majors de 16 anys podran votar els projectes des del 20 de juny fins al 8 de juliol. Les entitats i associacions de Manacor, els membres del Consell d'Infants i els alumnes d'ESO de 12 a 16 anys han pogut presentar projectes per millorar el municipi als primers pressupostos participatius de Manacor, que enguany i per primera vegada ha impulsat l'Ajuntament. Els dies 12 i 13 de juny, els proposants han pogut defensar les seves propostes davant el públic a Manacor i a Porto Cristo i tant les associacions com tots els organismes que han presentat els deu projectes seleccionats per a la primera edició dels Pressupostos participatius de Manacor han explicat les motivacions i els detalls de cada projecte a la ciutadania que els haurà de votar.

Amb tot, durant les reunions de dimarts i dimecres passat es va decidir modificar mínimament alguns projectes, d'acord amb els suggeriments que sorgiren durant les trobades. Per això el període de votacions dels primers pressuposts participatius començarà dimecres dia 20 de juny. Per a la ciutat de Manacor Aproscom ha proposat millorar l'accessibilitat dels edificis municipals perquè hi puguin accedir les persones amb discapacitats físiques i sensorials. L'entitat proposa fer totes les actuacions que es puguin amb els 72.583 euros que es preveuen invertir a la ciutat amb els pressuposts participatius.

A partir del 20 de juny i fins dia 8 de juliol tothom podrà votar el projecte que més li agradi. Així els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys podran votar el projecte que prefereixin a la web.

Els membres del Consell Infants i també des de Creu Roja proposen ampliar i millorar el parc del molí den Beió i afegir-hi una zona amb arbres. Les dues entitats també proposen invertir els 72.583 euros previstos per a Manacor. Un altre dels projectes ha consistit en la millora i el condicionament del parc municipal de Na Molla. Concretament el projecte consistiria a ampliar l'àrea de jocs infantil sense gènere, alguns dels quals serien per a infants amb necessitats especials i la creació d'un circuit d'activitats físiques a l'aire lliure per a totes les edats. A més de crear un espai amb ombra per a la socialització. En aquest cas les entitats proposats han estat l'Associació de Veïnats de Son Fangos, Assemblea Antipatriarcal de Manacor, Col·lectiu de Dones de Llevant, Aproscom i el Consell d'Infants.

Un altre dels projectes proposats és la instal·lació de màquines per a un envelliment actiu a la plaça de les Perleres. El projecte consistiria en posar un circuit de màquines per a l'exercici físic i el manteniment de la salut, especialment per a la gent gran. Aquesta és una proposta d'Aproscom, l'Assemblea Antipatriarcal de Manacor i el Col·lectiu de Dones de Llevant. A Porto Cristo l'Associació de Comerciants i Industrials del nucli Porto Cristo proposa fer passos de vianants elevats a l'avinguda Pins i millorar les voravies per adaptar-les a gent amb mobilitat reduïda. És un projecte que compta amb un pressupost d'uns 20.000 euros. I a s'Illot l'Associació Nàutica s'Illot i l'APIMA de l'escola Talaiot demanen que, amb un pressupost de 5.100 euros, es condicioni l'espai del Centre Cívic de s'Illot per convertir-lo en un espai més dinàmic i participatiu pels veïnats i veïnades.

A Son Macià l'associació de veïnats demana que s'instal·li un dispensador d'aigua a les zones de joc i a les zones esportives que puguin emprar les persones i també els animals de companyia. A els veïnats macianers demanen que l'Ajuntament aporti materials naturals de joc per als infants que tenen entre zero i tres anys. A més des de Son Macià també demanen que es netegi i s'habiliti un espai amb taules i cadires a Son Cortinel·lo i que es crei el fons documental d'audiovisuals Francesc Vaquer perquè formi part del fons documental de la biblioteca del nucli.

Una comissió tècnica ja ha fet la feina de valorar les diferents propostes i analitzar-ne la viabilitat. Des de l'Ajuntament "hem proporcionat l'assessorament tècnic i jurídic que ha tengut en compte el marc competencial, jurídic i econòmic per destriar els projectes que són viables dels que són impossibles de materialitzar des de l'Ajuntament", ha explicat la regidora de Participació, Cultura i Turisme, Antònia Llodrà. "Ara que l'alumnat, les entitats i les associacions han defensat les seves propostes els ciutadans podrem votar la que més ens agradi", afegeix la batlessa, Catalina Riera. A partir del 20 de juny i fins dia 8 de juliol tothom podrà votar el projecte que més li agradi. Així els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys podran votar el projecte que prefereixin a la web de participació ciutadana de l'Ajuntament de Manacor.

Durant el mes de juliol es realitzarà l'escrutini dels vots i els resultats de les votacions es presentaran en públic. I és que hi haurà diversos projectes que es faran realitat amb els 100.000 euros dels primers pressupostos participatius perquè els cent mil euros previstos es dividiran entre els diferents nuclis del municipi que han presentat propostes alsprimers pressupostos participatius del municipi de Manacor, tenint en compte la seva població. Així a la ciutat de Manacor s'invertiran uns 72.583 euros, uns 19.900 a Porto Cristo, 5.200 a s'Illot i 2.300 euros a Son Macià.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado