Presentado el programa de fiestas que va desde el día 18 al 25 de julio.
Fiestas de Sant Jaume patrón de Manacor: La Crida a la festa a cargo de Miquel Grimalt, Fira Nocturna, Tramponada, Encamisada, swing
El viernes 20 un concierto estelar, swing y baile de salón. El 21 la Fira Nocturna y antes una charla coloquio sobre vinos. El domingo 22 entrega de premios y el día siguiente el 23 Tramponada a la Fresca.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 10/07/2018 - 22:00:21
Cuando terminen los actos de ese día la Mulassa estará expuesta en la Torre del Palau todos los días de fiestas. Habrá el 18, ball de bot. El 19 en la institución Alcover una película a la Fresca.

El patrón de Manacor Sant Jaume ha comenzado a tener legión de seguidores, hoy mismo en un acto multitudinario celebrado en la Torre del Palau de Manacor se ha presentado el programa de fiestas que va desde el día 18 al 25 de julio. Buen ambiente, con presencia de los voluntarios que hacen la fiesta, y su presidente Joan Sansó Riera.

Numerosos líderes políticos, concejales y autoridades con la alcaldesa Catalina Riera al frente, el líder de MÉS-Esquerra Joan Lodrá, las cabezas de lista de PSOE Nuria Hinojosa y del PP María Antonia Sansó, la responsable de Redes Sociales de Ciudadanos (Cs) Manacor Margalida Galmés, el titular de Fiestas Mateu Juan, etc.

El 24 la Encamisada y el 25 espectáculo de fuego. Son unas pequeñas pinceladas de un montón de actos en homenaje al patrón de Manacor. Viva Sant Jaume.

8 días de fiestas con un amplio programa que mañana mismo colgaremos en la web, y en papel se distribuirán por todo el municipio. El miércoles 18 a las 20:00 horas hará la Crida a la Festa Miquel Grimalt Gelabert. Cuando terminen los actos de ese día la Mulassa estará expuesta en la Torre del Palau todos los días de fiestas. Habrá el 18, ball de bot. El 19 en la institución Alcover una película a la Fresca.

El viernes 20 un concierto estelar, swing y baile de salón. El 21 la Fira Nocturna y antes una charla coloquio sobre vinos. El domingo 22 entrega de premios y el día siguiente el 23 Tramponada a la Fresca. El 24 la Encamisada y el 25 espectáculo de fuego. Son unas pequeñas pinceladas de un montón de actos en homenaje al patrón de Manacor. Viva Sant Jaume.

Les festes de Sant Jaume ofereixen vuit dies de gresca per gaudir dels cavalls, la Mulassa i de tots els actes recuperats, La crida a la festa encetarà el programa dimecres dia 18 i els actes duraran fins dia 25. Els cavallers de Sant Jaume, les canyes, l'encamisada o la Mulassa són alguns dels elements que les Festes de Sant Jaume de Manacor han recuperat des de l'any 2011 com a part viva de la celebració. "Hem d'agrair a l'Obreria, als cavallers de Sant Jaume i a totes les persones i entitats que hi col·laboren tota la feinada que han fet perquè els manacorins i manacorines visquem i sentim amb orgull les nostres festes patronals", va explicar la batlessa de Manacor, Catalina Riera, durant la presentació del programa d'enguany.

Els actes del programa i l’audiovisual que va concentrar els millors moments de les festes de l’any passat foren els protagonistes de la presentació que va tenir lloc al pati de la torre del Palau dimarts passat. L’acte també va servir per homenatjar alguns dels col.laboradors més actius de les festes. "La intenció de tots els organitzadors és que la gent i els infants segueixin participant joiosos en les festes i que entre tots consolidem els actes que hem iniciat els anys passats, com les corregudes del cós, la recollida del penó, l'encamisada o córrer l'anell", ha concretat el president de l'Obreria de Sant Jaume, Joan Sansó. Enguany la crida a la festa, que se celebrarà dimecres dia 18 a les 20 h, tendrà lloc a la plaça del Palau i la Mulassa de Manacor sortirà de la torre del Palau i recorrerà els carrers en cercavila. I a les 21.30 h començarà la vetllada de ball de bot al mateix lloc.

Dijous dia 19, a les 20.30 h, la Insitució Alcover acollirà una vetllada de cinema on es projectaran algunes de les pel·lícules del desaparegut pintor i cineasta Antoni Riera Nadal. I l'endemà, divendres dia 20, a les 20 h començarà el concert de Júlia Colom, amb la música de Joan Arto. La festa continuarà al ritme de 'swing' a partir de les 21 h a la plaça del Rector Rubí i a les 22 començarà l'espectacle de ball de saló a la plaça de Na Camel·la.

Dissabte 21 a partir de les 11 h a la plaça del Palau començaran les corregudes del cós i escalfaran motors per a una jornada ben intensa. A les 20.30 h al pati de la torre del Palau començarà la xerrada "Llums i ombres del transport del vi", que anirà a càrrec d'Albert Carvajal, Antoni Gomila i Sebastià Sansó. I just després començarà el tast de vins casolans.

Però potser un dels plats forts de la nit serà la XIX Fira nocturna artística i artesana de Sant Jaume que a partir de les 20.30 h ocuparà l'avinguda del Torrent i la plaça de Ramon Llull. Durant la nit de la fira, a més, la plaça del mercat s'omplirà de tallers infantils, de ball i menjar a la fresca. Diumenge dia 22, a les 12 h, la Institució Alcover acollirà l'acte d'entrega de premis del II Concurs de gloses escrites per la igualtat.

I dilluns dia 23 a les 12 h tothom que vulgui podrà escoltar el concert d'orgue de Sant Jaume a l'església de Sant Vicenç Ferrer. I més tard, devers les 19 h els cavalls de Sant Jaume rebran el penó al carrer de Sant Sebastià i començaran a recórrer els carrers de Manacor. La jornada acabarà amb la tremponada a la fresca que tendrà lloc a na Camel·la i anirà a benefici d'Aproscom Fundació.

L'endemà, dimarts dia 24 a les 20 h tothom està convidat a lluir camisetes blanques per anar a l'encamisada, que durà els gegants, els castellers, la Mulassa, la banda de música i els cavalls a recórrer els carrers de Manacor fins a arribar al principi de la via verda. Allà els cavallers de Sant Jaume correran l'anell i a galop des de dalt del cavall intentaran endevinar l'anell amb l'espasa. Les festes acabaran dimecres dia 25 amb l'espectacle de foc que començarà a les 22.30 pels carrers del centre de vianants. Però abans hi haurà jocs esportius, la recollida del penó, l'ofici i la mostra de ball de bot infantil.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


2
1
Teresa
Es pardal. Ara que cada dimecres ballam a sa torre mos posen es ball de bot de sant jaume en dimecres
mateu
unas fiestas del nacionalismo manacorí