Una festa reivindicativa dels drets LGTBI que enguany comptarà....
L'Ajuntament d'Inca contracta 44 persones aturades de llarga duració i majors de 35 anys dins el marc del programa Visibles 2018 i Els més petits seran els protagonistes de les festes patronals de Sant Abdon i Sant Senén
«Des del primer moment a Inca hem apostat pel programa SOIB visibles 2018, ja que suposa una manera excel·lent de reinvertir els recursos públics amb iniciatives que beneficiïn, per una part a persones.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 13/07/2018 - 06:36:00
Amb aquesta, és la tercera participació del Consistori inquer a la iniciativa del Govern de les Illes Balears per la millora de les polítiques públiques d'ocupació.

L'Ajuntament d'Inca contracta 44 persones aturades de llarga duració i majors de 35 anys dins el marc del programa Visibles 2018 per 2 nous projectes. Des de l'àrea de Formació s'ha apostat de nou per participar de la convocatòria SOIB Visibles 2018 amb dos nous projectes. El Batle de la ciutat, Virgilio Moreno, acompanyat de la regidora de Formació, Alice Weber, han donat la benvinguda a les 44 persones que durant els pròxims mesos s'incorporen a l'Ajuntament.

Tots ells tenen en comú que són majors de 35 anys o estan en situació d'atur de llarga durada. «De nou, apostam per donar una oportunitat a través d’unes obres o serveis d’interès social que poden enriquir als usuaris/es i que els donarà una nova perspectiva per aconseguir inserir-se al mercat laboral», ha declarat Weber. A més, aquesta acció suposa un benefici psicològic pels participants donada la tipologia de persones que hi participen. Cal destacar, també, que el programa SOIB Visibles 2018 de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, compta amb el finançament del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social

«Com cada any, des de l'Ajuntament fem una crida a la participació i que la gent que ens visita durant aquestes dues setmanes conegui l'oferta comercial i gastronòmica que tenim a Inca», ha comentat Moreno.

En el cas d’Inca, en la convocatòria SOIB Visibles 2018, s’han presentat dos projectes : Inca en marxa i Inca cívica. El primer projecte té dues línies d'acció, per una banda, es millorarà l'entorn urbà mitjançant la participació a nous projectes municipals, i per l'altra banda, es participarà de les tasques de consergeria i atenció al públic. En aquest cas, seran 32 persones que en dos períodes de 6 mesos col·laboraran de manera activa amb els diferents departaments municipals. «El principal objectiu és treballar les capacitats i l'actitud de cada persona participant d'equips de treball i potenciant l'experiència i l'actualització de coneixements», ha explicat Weber.

En el cas del segon projecte, Inca cívica, es contracten 11 dones que treballaran com agents cívics. Es tracta d'una nova figura a l'Ajuntament que pretén informar, sensibilitzar i difondre informació entre els mateixos inquers/es i els visitants sobre convivència i respecte a la ciutadania. En cap cas tendran capacitat sancionadora. Amb això, l'agent cívic pretén promoure la consciència del civisme entre les persones habitants al municipi, duent sempre a terme una acció informativa i/o educativa. «Es tracta d'una tasca molt important perquè ajudarà a millorar la ciutat, a més reforçarà la tasca que s'està fent amb la implantació del nou sistema de recollida de residus», ha dit Weber.

Per part de l'Ajuntament s'ha encoratjat als nous 44 treballadors/es a aprofitar l'estada a l'Ajuntament. «Des del primer moment a Inca hem apostat pel programa SOIB visibles 2018, ja que suposa una manera excel·lent de reinvertir els recursos públics amb iniciatives que beneficiïn, per una part a persones amb dificultats per accedir al mercat de treball i per l'altra part al conjunt de la societat inquera», ha dit Moreno. Amb aquesta, és la tercera participació del Consistori inquer a la iniciativa del Govern de les Illes Balears per la millora de les polítiques públiques d'ocupació.

Els més petits seran els protagonistes de les festes patronals de Sant Abdon i Sant Senén d'Inca. La imatge d'una figa de moro oberta amb la forma d'un cor presideix el programa de les festes patronals de Sant Abdon i Sant Senén que s'han presentat al claustre de Sant Domingo. El Batle, Virgilio Moreno, el regidor de Participació Ciutadana, Antoni Peña, acompanyats de membres del Consistori i representants dels col·laboradors de les festes han donat a conèixer els actes que, durant dues setmanes, serviran per honorar als patrons d'Inca. Enguany els més petits de la casa seran els protagonistes de les celebracions amb més de 20 actes. «Des del primer any ens proposarem que les festes d'estiu fossin molt participades; per això tenim actes cada dia per a tots els públics amb l'objectiu que la gent surti al carrer», ha explicat Peña.

Des de l'organització s'ha apostat per la creació d'un programa especial, que amb el nom de «Festetes d'Inca», es fa un recull de tots els actes familiars que es podran gaudir fins al 30 de juliol. De nou, es recullen els actes que han tingut més participació com el Senén'Sierro i el sopar a la fresca amb la festa ye-ye. «Com cada any, des de l'Ajuntament fem una crida a la participació i que la gent que ens visita durant aquestes dues setmanes conegui l'oferta comercial i gastronòmica que tenim a Inca», ha comentat Moreno.

Les revetles recolliran l'essència de les trobades de ball d'aferrat. Així propostes com Tony Frontiera o Los Xilvars recordaran els anys 60 i 70 i animaran a tots a sortir a la pista. L'esport també tendrà el seu protagonisme amb la celebració de la XXIV Milla Urbana, el LXXVIII Trofeu Ciutat d'Inca Memorial Pere Bestard i XXV Trofeu Jaume Mestre o la VII Cronoescalada Puig de Santa Magdalena.

Totes elles són proves ja clàssiques de l'estiu a Mallorca i que compten amb una àmplia participació. Amb tot, també es fa una aposta per l'Orgullosament Inca. Una festa reivindicativa dels drets LGTBI que enguany comptarà amb la presència Mario Vaquerizo i Topacio Fresh, entre altres artistes. «Tot aquest programa d'actes no seria possible sense la implicació de tot l'Ajuntament i de diverses associacions i col·lectius de la ciutat que col·laboren per tenir una de les millores festes d'estiu», ha dit Peña.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado