Macià Nicolau és macianer i ha estat implicat en diversos col·lectius
El concert de la Banda de Música de Manacor i el pregó de Macià Nicolau inauguren les festes i la nova plaça de Son Macià. Centenars de veïnats i veïnades assistiren a l'inici
Macià Nicolau va proclamar "la independència de la República de Son Macià, amb el territori que queda enclavat enmig de tres roques: la del Castellet, sa Penya des Corb i es Picot de Sa Mola".
AGENCIA MANACORNOTICIAS 10/08/2018 - 07:12:00
I Macià Nicolau acabà amb un crit de coratge: "De tot això i molt més en som capaços quan ens hi posam costat per costat els macianers i les macianeres, Visca la República Independent de Son Macià!"

El concert de la Banda de Música i el pregó de Macià Nicolau inauguren les festes i la nova plaça de Son Macià. Centenars de veïnats i veïnades assistiren a l'inici de les Festes d’aquest nucli manacorí. La Banda de Música de Manacor, dirigida per Eduardo Bernabeu, va començar a interpretar a les deu del vespre un repertori que combinà grans peces clàssiques, melodies d'algunes grans bandes sonores amb les versions d'alguns grans èxits del pop i del rock i cançons melòdiques de tots els temps. El públic que omplia la plaça va regalar grans aplaudiments als músics, un públic entre el qual s'hi comptà la batlessa de Manacor, Catalina Riera, el delegat de Son Macià, Miquel Perelló i la gran majoria dels regidors del consistori. En acabar el concert la plaça romangué ben plena perquè tots els assistents esperaren el pregó de festes, que començà devers les onze del vespre.

Macià Nicolau és macianer i ha estat implicat en diversos col·lectius, ha guiat molts macianers en excursions per la muntanya i és un apassionat del seu poble. "Pens que cada generació està marcada per les circumstàncies que vivim d'infants i de jovenells, particularment cadascú la seva i, en comú, per les que toquen de més a prop". Així el pregoner d'enguany va anomenar Sor Antònia, la mestra dels infants "d'entranyable rialla" i de don Pere Garau, el mestre que dóna nom a l'actual escola. "Ell ens va fer descobrir i apreciar les coses que ens envolten, fins i tot la nostra llengua quan aquells temps no ho posaven fàcil", explicà el pregoner. "Com a mestre adaptava els conceptes a l'entorn i per xerrar de 'la Meseta' ens ho comparava amb Sa Mola; si tocava explicar els rius, parlàvem del torrent de Sa Vall i si xerravem de l'àrea d'un polígon, ens explicava com calcular les quarterades de la finca del padrí", afegí.

"Si a França varen tenir el maig del 68, a Son Macià ens avançàrem i vàrem tenir la nostra petita revolució l'any 66 amb l'arribada d'un capellà jove acabat de sortir del seminari", recordà emocionat Macià Nicolau.

El pregó també va tenir un record especial per al capellà don Pedro Fons. "Si a França varen tenir el maig del 68, a Son Macià ens avançàrem i vàrem tenir la nostra petita revolució l'any 66 amb l'arribada d'un capellà jove acabat de sortir del seminari", recordà emocionat Macià Nicolau. El pregoner, però també va parlar del present i de les particularitats de les festes macianeres.

"Gràcies a la genialitat i al coratge de la Comissió de Festes, som capaços de fer 'encierros' sense bous, cine sense Hollywood, humor japonès sense japonesos o fer venir personatges d'arreu com na Shakira, en Banderas, en Juan Carlos amb na Corina i l'elefant perquè som de la broma". I en seguint el to bromista del pregó i de les festes Macià Nicolau va proclamar "la independència de la República de Son Macià, amb el territori que queda enclavat enmig de tres roques: la del Castellet, sa Penya des Corb i es Picot de Sa Mola".

A més com a pla de futur el pregoner va proposar instal·lar peatges a la carretera, desviar el torrent de Sa Vall per Cala Magraner i fer-lo navegable, i a foravila "ens pagaran els productes per allò que valen: collits a mà, espolsats a bastonades, pasturats pels nostres turons". A més també es va proposar convertir el saló parroquial en Auditori perquè "els nostres artistes puguin mostrar al món les seves arts i venguin els forans a mostrar les seves". I Macià Nicolau acabà amb un crit de coratge: "De tot això i molt més en som capaços quan ens hi posam costat per costat els macianers i les macianeres, Visca la República Independent de Son Macià!"

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado