Parking en primera línea de varias plantas con 330 estacionamientos
El Ayuntamiento de Manacor invertirá en 1ª línea de Porto Cristo 7 millones de euros para la construcción de un parking de 330 plazas
7 millones de euros. Aseguran los concejales comparecientes que Manacor ha colaborado con la ECOTASA en varios millones de euros y el Govern no ha invertido en el municipio ni un céntimo.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 17/08/2018 - 07:03:00
330 estacionamientos, toda la explanada subterránea completa del actual parking existente y toda la manzana que lo rodea, bordeando el secadero de redes, el Paseo de la Sirena y la zona de los autocares.

El Ayuntamiento de Manacor ha presentado en los proyectos de Inversiones Sostenibles del Govern, dinero este del fondo de la ECOTASA y que en Manacor se han hecho cero gasto, una importante inversión para Porto Cristo. Quiere construir la corporación local y la Junta de Distrito un nuevo Parking en primera línea de varias plantas con 330 estacionamientos, toda la explanada subterránea completa del actual parking existente y toda la manzana que lo rodea, bordeando el secadero de redes, el Paseo de la Sirena y la zona de los autocares.

Han comparecido en rueda de prensa la alcaldesa de Manacor Catalina Riera, el delegado de Medio Ambiente Pedro Rosselló y el delegado de Porto Cristo Joan Gomila y han presentado 4 proyectos para inversiones sostenibles que suman 15 millones de euros, una planta desnitrificadora, la compra de Cala Varques, la compra de 9 vehículos y la construcción de un parking en Porto Cristo para 330 plazas en el centro del núcleo turístico.

Con respecto a este gran aparcamiento el Ayuntamiento lo justifica porque Porto Cristo es la excursión más importante de Mallorca y no hay lugares para estacionar.

Con respecto a este gran aparcamiento el Ayuntamiento lo justifica porque Porto Cristo es la excursión más importante de Mallorca y no hay lugares para estacionar, además aprovechando el nuevo proyecto se realizaría en la primera línea un Plan de Embellecimiento en la parte superior del mismo subterráneo.

Según han explicado los regidores el dinero necesario supone más de 7 millones de euros. Aseguran los concejales comparecientes que Manacor ha colaborado con la ECOTASA en varios millones de euros y el Govern no ha invertido en el municipio ni un céntimo.

Manacor proposa al Govern la compra de Cala Varques i d’una desnitrificadora per potabilitzar l’aigua a la ciutat. Es presenten quatre projectes per valor de 15 milions al pla d’Impuls del TurismeSostenible. L'Ajuntament de Manacor impulsa "quatre projectes estratègics que tenen l'objectiu de millorar la qualitat de vida tant de la ciutadania de Manacor com la de totes les persones que visiten el nostre municipi", ha explicat la batlessa, Catalina Riera. L'Ajuntament ha presentat els quatre projectes a la convocatòria del Pla Anual d'Impuls del Turisme Sostenible 2018 i, en conjunt, els quatre projectes, "per fer-se realitat necessiten uns 15 milions d'euros de finançament.

Amb aquesta suma el Govern podria comprar les 50 quarterades que envolten la platja verge de Cala Varques, podria finançar la maquinària que faria possible l'abastiment d'aigua potable pel nucli urbà de Manacor, es podria ampliar per deu la capacitat de vehicles de l'aparcament soterrat de Porto Cristo per habilitar més zones de vianants en aquest nucli i també es podrien substituir tots els vehicles del servei d'aigua per cotxes elèctrics. "Els quatre projectes que presentam estan consensuats amb tots els grups polítics municipals i els hem treballat molt amb les administracions supramunicipals, per això confiam en què aquesta feina prèvia doni els seus fruits", ha afegit la batlessa.

En aquest sentit el regidor delegat de Porto Cristo, Joan Gomila, ha explicat que "des de l'any 2016 a Manacor s'han recaptat uns 10 milions d'euros per l'impost turístic i fins ara Manacor no ha vist retornar ni un cèntim; fins ara no s'ha aprovat cap dels projectes que hem presentat i confiam que enguany el Govern acabi amb aquest greuge".

Cala Varques i desnitrificadora. "Proposam que el Govern compri les parcel·les que integren les prop de 50 quarterades que estan declarades Lloc d'Importància Comunitària, que estan integrades a la Xarxa Natura 2.000 i que estan protegides com Àrees Naturals d'Especial Interès i Zones d'Especial Protecció per a les Aus", ha explicat el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Manacor, Pedro Rosselló. El preu d'aquestes parcel·les s'estima entre 3,5 i 4 milions d'euros i "proposam la seva adquisició perquè l'obligació del Govern és recuperar i conservar els valors naturals d'aquesta zona tan important per la gent de Manacor i de tota Mallorca", ha afegit Rosselló.

Des de la delegació de Medi Ambient puntualitzen que "entenem que hauria de ser el Govern l'administració que adquireixi la finca per poder fer una gestió integral del territori, amb la zona boscosa, les coves, les aigües i tot l'entorn". Amb tot, "si ho creuen convenient, la finca podria ser de titularitat municipal i, en ambdós casos, proposaríem formes de cogestió amb totes les administracions competents a Cala Varques", afegeix Pedro Rosselló.

L'altre gran projecte que Manacor presenta a la convocatòria d'ajuts del Govern és la compra i la instal·lació d'una planta potabilitzadora de l'aigua. "Es tracta d'una desnitrificadora que faria possible que se servís aigua potable a la ciutat de Manacor, creim que és el moment de plantejar-ho perquè és un tema prou important, que afecta les persones i que després de molta feina feta per modernitzar la xarxa d'aigua ara és possible i viable potabilitzar l'aigua perquè tothom en pugui beure", ha explicat la batlessa, Catalina Riera. Aquest projecte té un pressupost de 3.685.683 euros i la potabilitzadora tendria un cost de manteniment anual de 241.000 euros.

La batlessa ha destacat que "la tecnologia que emprarà aquesta tecnologia potabilitzadora és biològica la seva instal·lació suposa que podríem gestionar els nostres recursos hídrics, tot i que també feim feina perquè la canonada d'aigua dessalada i de sa Costera pugui arribar a Manacor".

Millor mobilitat a Porto Cristo. Pel que fa al projecte per millorar la mobilitat a Porto Cristo, el regidor delegat del Nucli, Joan Gomila ha explicat que "a Porto Cristo no és fàcil arribar a peu a la zona del centre, a més hi ha falta manifesta d'aparcament que impedeix eliminar places d'estacionament i crear un espai públic de més qualitat per als vianants i també tenim el problema que tots els que visiten els nostres atractius turístics tenen problemes d'accés".

Per això l'Ajuntament proposa "ampliar l'actual aparcament subterrani de la plaça de l'Aljub de manera que es multipliqui per deu la seva capacitat i de la trentena de llocs d'aparcament actual pugui acollir uns 340 cotxes", ha afegit Gomila. Però el projecte va molt més enllà i preveu "incentivar l'accés al centre de Porto Cristo amb vehicles elèctrics i alliberar aparcament al centre per augmentar l'espai ciutadà als carrers i a la zona portuària, a més de facilitar amb una línia de bus públic la mobilitat entre els diferents barris.

Pel que fa al canvi de la flota de vehicles del servei d'aigües des de l'Ajuntament de Manacor "volem ser model de transició energètica cap a fons renovables itecnologies alternatives mediambientalment eficients". Per això, juntament amb els sis municipis més que formen la Xarxa d'Aigües Públiques de Mallorca, sol·licitam al Govern que faciliti la compra de nou vehicles elèctrics perquè puguin utilitzar-los els operaris del servei d'aigües de Manacor. Un projecte que tendria suposaria una inversió de 225.000 euros.

Des de l'Ajuntament han recordat que "aquestes són projectes estratègics, i tenen repercussió sobre la ciutadania de Manacor i sobre tots els que trepitgen el nostre municipi", ha explicat la batlessa, Catalina Riera. Per això "si no estiguessim sotmesos a les restriccions pressupostàries per part de l'Estat i gràcies a que comptam amb una economia municipal sanejada, podríem fer front a tots aquests projectes sense necessitar l'ajuda de cap administració", ha afegit Riera. I és que Manacor compta amb un superàvit de més de vint milions d'euros.

 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


11
12
cacadecaacaseva!!!!!
es paseig de ses coves blanques i sa 1a linia. han estat brutes desde que es varen inaugurar. merda de cá, i de persona, basura per tot arreu. olor de porro i pilotades a sa gent a sa platja. i ara deis 330 plaçes d'aparcament, electoralistes,xupopteros i prevaricadors
XD
Elections are coming! Promesas... a ver qué cumplen XD
Xim
Collonut, 7 millones de sa Ecotaxa per tomar pins i posar ciment...
Lluis
Quin desbarat, en Gomila destrosará lo poc que resta del carácter de Porto Cristo, ja li va passar amb el pont, i no ha servit de res.
Toni
Es pàrquing des Port és impossible que es pugui pagar amb l’ecotaxa ja que els projectes presentats han d’afectar a més d’un municipi.
Juan
para cuando la comunidad de regantes de sa gruta
Maria
Y que quereis con esta alcaldesa, no sirve para nada y si no, que se lo pregunten a Pastor..........
Manuel Rosas Serra
No entro ni salgo a discutir si Porto Cristo necesita un parking al lado de la playa o no. Lo que no veo lógico es que se haga a cuenta de la "ecotasa". La ecotasa se debería usar para depuradoras , emisarios y otros temas relacionados con el "medio ambiene"
s'illotera
y en s'illot no se gastaran ni un €, como siempre...
Porteño
A ver si pasará como con el puente, con las prisas se olvidaron de cumplir la legalidad.