Efectius de la brigada de manteniment de tot el municipi són a Son Carrió
Els veïnats i veïnades afectats per la torrentada del municipi de Manacor podran optar a les ajudes publiques; Continua l’onada de solidaritat de la ciutadania
Durant la reunió ha quedat ben clar que tots els ciutadans i ciutadanes de Manacor i de tot el Llevant afectats podran optar a les ajudes perquè el Govern de l’Estat ha declarat zona catastrófica.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 11/10/2018 - 12:07:00
Policia Local, de tots els cossos i forces de seguretat, del Servei d’Emergències o del servei de Salut, als quals vull donar personalment les gràcies per tota la feina que han fet i que fan”, ha explicat la batlessa.

Els veïnats i veïnades afectats per la torrentada del municipi de Manacor podran optar a les ajudes publiques. Continua l’onada de solidaritat de la ciutadania de Manacor amb el Llevant. Els veïnats i veïnades afectats per les inundacions en el municipi de Manacor podran optar a les ajudes publiques, que previsiblement es podran sol·licitar a l’Ajuntament de Manacor a partir de la setmana que ve. Així ho han anunciat a la reunió que avui s’ha celebrat a Sant Llorenç i a la qual hi ha assistit la batlessa de Manacor, Catalina Riera; i que ha comptat amb l’assistència dels batles dels municipis afectats per les inundacions; la consellera d’Hisenda, Catalina Cladera, la portaveu del Govern, Pilar Costa i la delegada del Govern de l’Estat a Balears, Rosario Sánchez; entre altres responsables públics.

Durant la reunió ha quedat ben clar que tots els ciutadans i ciutadanes de Manacor i de tot el Llevant afectats podran optar a les ajudes perquè el Govern de l’Estat ha declarat zona catastrófica tota la comarca”, ha explicat la batlessa. Per això previsiblement a partir de la setmana que els afectats i les afectades tendran a la seva disposició alguns tècnics municipals que els ajudaran a tramitar les ajudes”, ha afegit la batlessa de Manacor.

“Ara toca estar atents al que realment necessiten des de Sant Llorenç, perquè és important ajudar bé i fer cas de les recomanacions que envien des del seu facebook o des del facebook i el twitter de l’112.

Solidaritat immensa. L’onada de solidaritat continua amb diferents mostres de suport per part de la ciutadania i les entitats i associacions del municipi de Manacor, que s’han mobilitzat en suport i en solidaritat amb els veïnats i veïnades de Sant Llorenç, Son Carrió i s’Illot i amb la resta d’indrets afectats per la torrentada i les inundacions que varen ocórrer dimarts passat. “Des de l’Ajuntament volem donar les gràcies a tota la ciutadania del nostre municipi per la solidaritat i l’empatia que han demostrat des del primer moment”, ha explicat la batlessa. “Ara toca estar atents al que realment necessiten des de Sant Llorenç, perquè és important ajudar bé i fer cas de les recomanacions que envien des del seu facebook o des del facebook i el twitter de l’112, que són els canals oficials des d’on es transmet tot allò que fa falta.

Així des del Servei d’Emergències de les Illes Balears i des de l’Ajuntament de Sant Llorenç anuncien que els voluntaris que vulguin ajudar els damnificats s’han de dirigir a partir de demà divendres a les porxades de l’Ajuntament de Sant Llorenç (plaça de l’Ajuntament, 1). Pel que fa a Manacor actualment el poliesportiu Miquel Àngel Nadal acull només els integrants de la Unitat Militar d’Emergències que actuen al municipi de Sant Llorenç i no necessiten que els ciutadans els aportin menjar ni altres tipus de donacions.

Però dimarts passat, el mateix dia de les inundacions, l’Ajuntament habilità el poliesportiu Miquel Ángel Nadal per allotjar els habitants de la comarca de Llevant i els turistes que no varen poder arribar a casa seva o als establiments hotelers. “Aquesta ingent tasca no hagués estat possible sense la mobilització espontània de desenes de persones que varen venir a fer feina colze a colze amb els membres de la Creu Roja, de Protecció Civil, de la Policia Local, de tots els cossos i forces de seguretat, del Servei d’Emergències o del servei de Salut, als quals vull donar personalment les gràcies per tota la feina que han fet i que fan”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera.

De fet actualment efectius de la brigada de manteniment de tot el municipi són a Son Carrió ajudant a refer la normalitat amb grues i pales. Molts efectius de la Policia Local també són al municipi de Sant Llorenç i per això “vull reconèixer la immensa vocació solidària que té la ciutadania i que tenen els nostres treballadors públics”, ha declarat la batlessa.Manacor també ha acollit el punt d’atenció a les víctimes i els seus familiars, un lloc que ja s’ha clausurat i que ha estat la ubicació on s’han donat males notícies.

Allà però “sempre hi ha hagut ciutadans i voluntaris disposats a fer qualsevol cosa per aquells que han perdut familiars en aquest terrible succés”, ha afegit la batlessa. De fet les mostres de suport amb les víctimes i damnificats continuaren amb el minut de silenci que es va celebrar dimecres passat davant l’Ajuntament de Manacor. I per això, en senyal dels tres dies de dol que s’han decretat, un llaç negre llueix a la balconada de l’Ajuntament i les banderes onegen a mig pal. En aquest sentit s’han suspès les festes de la barriada de Son Fangos i també els actes previstos a la Institució Alcover.

La solidaritat no s’atura. Els manacorins i manacorines es continuen mobilitzant per ajudar els afectats. Des de l’Ajuntament de Manacor, en coordinació amb l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar i el Servei d’Emergènceis, s’intenta dirigir els ciutadans i donar les instruccions necessàries perquè la seva feina resulti útil. Així des de Sant Llorenç ens idiquen que els voluntaris que ho desitgin s’han de dirigir a les porxades de l’Ajuntament (plaça de l’Ajuntament, 1) amb guants, poals i estris per a fer net. Allà se’ls distribuirà pel poble amb diferents equips. Pel que fa a les donacions d’aliments, roba i productes d’higiene i neteja a Manacor ja no hi ha damnificats.

Per això des de l’Ajuntament pregam que tothom que vulgui fer les seves aportacions estigui atent a les indicacions que es fan des del facebook de l’Ajuntament de Sant Llorenç per saber què és el que fa falta. De moment des de Sant Llorenç indiquen que la roba, el menjar, mobles i altres estris que la ciutadania ofereix s'aniran gestionant a poc a poc i es requeriran si es necessiten. Per això de moment és millor esperar noves instruccions des de Sant Llorenç perquè els damnificats puguin aprofitar bé tot el que la ciutadania els dona.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado