Manacor fa feina per millorar l’atenció a les dones víctimes de violència masclista
Comença el cicle “Manacor Tech Vespres” amb grans experts tecnològics al servei de la ciutadania i l’empresa, les xerrades continuaran cada dijous fins al 29 de novembre a l’Espai Na Camel·la
Durant la conferència es va poder veure a la sala una petita mostra de drons aportats per a la seva exhibició per Juan Morro, emprats en ús recreatiu, professional i per a l'entrenament de futurs operadors de drons.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 09/11/2018 - 09:43:00
Dins dels usos professionals va enumerar diferents activitats com fotografia i vídeo aeri, inspecció d'instal·lacions i estructures, la fotogrametria (models 3D sobre terreny), l'agricultura de precisió.

Comença el cicle “Manacor Tech Vespres” amb grans experts tecnològics al servei de la ciutadania i l’empresa. Les xerrades continuaran cada dijous fins al 29 de novembre a l’Espai Na Camel·la. L’Ajuntament de Manacor ha posat en marxa la segona edició del “Manacor Tech Vespres”, un cicle de xerrades de caràcter tecnològic dirigides a persones empresàries, emprenedores, interessades en noves tecnologies i al públic en general.

Dijous passat, dia 8 de novembre més d'una cinquantena de persones van inaugurar aquestes jornades de caràcter tecnològic i assistiren a la xerrada "Drons, usos i possibilitats". Tot i que la resta de xerrades se celebraran a l’Espai Na Camel·la, la primera conferència es va traslladar a l’IES Manacor per motius tècnics. Entre el públic assistent hi havia informàtics, estudiants, famílies, persones interessades en les noves tecnologies i operadors de drons en actiu.

Des del departament de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Manacor volen donar les gràcies a Joan Morro i a ABODRON per la seva disponibilitat per a realitzar la xerrada.

En la primera sessió del Manacor Tech Vespres titulada "Drons: usos i possibilitats" l’expert Joan Morro, que és pilot d’helicòpters de l'IBANAT, pilot instructor, expert en aeronaus no tripulades i membre l'Associació Balear de Drons (ABODRON) i va oferir una xerrada que va servir perquè els assistents aprofundissin en els tipus de drons existents, els seus possibles usos i els requisits legals per a pilotar.

Els assistents varen poder descobrir que la paraula "drone" en anglès significa abella o abellot, i que el nom d’aquests aparells prové del brunzit semblant al de les abelles mentre volen. També varen aprendre a distingir els tipus existents d'aparells i els usos de lleure i professionals que poden oferir. Dins dels usos professionals va enumerar diferents activitats com fotografia i vídeo aeri, inspecció d'instal·lacions i estructures, la fotogrametria (models 3D sobre terreny), l'agricultura de precisió, la vigilància...

L’expert també va exposar casos pràctics en els quals s'han introduït drons per a usos en emergències, va mostrar exemples d'usos futurs, prototips i desenvolupaments que s'estan duent a terme per diferents empreses i privades i organitzacions com la NASA i va enumerar exemples com el taxi aeri sense pilot provat a Dubai, la combinació Audi, Italdesign i Airbus per a transport de passatgers, els projectes d'Amazon per repartiment de paqueteria mitjançant drons...

Dins de l'ús d'oci es va projectar un vídeo sobre carreres de drons, que cada dia guanya més adeptes i va descriure les recomanacions que realitza l'Agència Estatal de Seguretat Aèria per a usos recreatius i esportius dels drons. Finalment Joan Morro va descriure els requisits legals per pilotar drons de manera professional.

Durant la conferència es va poder veure a la sala una petita mostra de drons aportats per a la seva exhibició per Juan Morro, emprats en ús recreatiu, professional i per a l'entrenament de futurs operadors de drons. Des del departament de Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Manacor volen donar les gràcies a Joan Morro i a ABODRON per la seva disponibilitat per a realitzar la xerrada.

 

Manacor fa feina per millorar l’atenció a les dones víctimes de violència masclista i al seu entorn familiar. Es pretén crear un protocol unificat d’intervenció per millorar l’atenció a les víctimes. Els professionals que intervenen en casos de violència masclista al municipi de Manacor s’han reunit per seguir fent feina per millorar l’atenció i la protecció a les dones víctimes de violència masclista. I és que des de l’Ajuntament de Manacor “volem seguir millorant l’atenció perquè entre totes les administracions implicades hem de fer que les víctimes trobin portes obertes per poder demanar l’ajuda que necessiten i sentir-se acompanyades en tot moment”, ha explicat la regidora de Polítiques Socials, Maria Isabel Bauzà.

La reunió que s’ha celebrat divendres dia 9 de novembre és la segona reunió de la comissió per a l’atenció de víctimes de violència masclista. Hi han participat diferents representants de l’Institut Balear de la Dona, de la Policia Nacional, la Policia Local, el Servei d’Ocupació de les Illes Balears, la Conselleria de Salut, la Conselleria d’Afers Socials, l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, l’Espai de Dones de Manacor, les entitats Càritas, Creu Roja, Ires, i els tècnics del departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Manacor.

L'objectiu d'aquestes reunions és posar les bases que permetin fer feina en xarxa entre els diferents professionals i les diferents administracions que participen en l’atenció i la protecció a les víctimes de violència masclista. I entre els objectius a mitjà termini de la comissió hi ha “l’aprovació d’un protocol d'intervenció, que permetrà d’una manera més efectiva, millorar l’atenció a les dones víctimes de violència masclista, i als seus fills i filles”, ha afegit la regidora Maria Isabel Bauzà.

L’objectiu del treball en xarxa que es comença a aplicar és arribar al màxim de dones possible i de facilitar atenció i assessorament per diferents canals a totes aquelles dones que es trobin en situació de vulnerabilitat. En aquest sentit, durant les reunions de la comissió per a l’atenció de víctimes de violència masclista, es posen en comú els recursos existents, es comparteixen experiències, les bones pràctiques, al mateix temps que s’estudien noves iniciatives per millorar i universalitzar l'aplicació de la protecció a les víctimes.

L'Ajuntament de Manacor ha atès enguany, a través del servei d'atenció a víctimes de violència masclista, a 34 dones per orientació, assessorament i intervenció. Es tracta d'un servei gratuït situat al primer pis de l’edifici municipal del Carrer Major, 22.


 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado