El passat diumenge, dia 10 de febrer, es va celebrar a s'Agrícola el concert
Manacor S'Agrícola el concert programat per aquesta primera quinzena; Pascual de Cabo inaugurarà exposició i excel·lent conferència de Antònia Soler
L'obra de Pascual de Cabo té una calidat estètica i humana impressionant, els seus paisatges estant carregats de realitat. Ens parles de la seva naturalesa humana i la seva personal visió.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 12/02/2019 - 03:35:00
Mallorca i Catalunya, com per exemple Salvador Espriu, Antònia Vicens, Antoni Vidal Ferrando, Bàrbara M. Oliver, Pau Vadell, Glòria Julià, Lucia Pietreli, Carmen Vañó i també del manacorí Bernat Nadal.

CONCERT DE QDART A S'AGRÍCOLA. El passat diumenge, dia 10 de febrer, es va celebrar a s'Agrícola el concert programat per aquesta primera quinzena, que va anar a càrrec de QDART, un quintet musical integrat per Francesca Artigues, piano i veu; Joan Carles Julià, saxo-tenor; Joan Oliver, guitarra; Joan Toni Roig, bateria i Ginés Valverde, contrabaix. A la Sala d'exposicions de s'Agrícola, que estava ben plena, QDART interpretaren una dotzena de poemes musicats per ells mateixos de poetes d’arreu de Mallorca i Catalunya, com per exemple Salvador Espriu, Antònia Vicens, Antoni Vidal Ferrando, Bàrbara M. Oliver, Pau Vadell, Glòria Julià, Lucia Pietreli, Carmen Vañó i també del manacorí Bernat Nadal.

Els músics de QDART tocaren també algunes cançons de notable qualitat amb lletra i música de creació pròpia. Tant els poemes musicats com les cançons pròpies estaven dins un estil que podríem dir que combina la cançó d'autor amb ritmes diversos que recorden el swing i el jazz.

Tal com és va relatar a la conferència el teatre retornarà ja a l'edat mitjana, altra vegada de la mà de la religió amb l'anomenats autos sacramentals, demostrant que a la història es van reproduint períodes.

Pascual de Cabo inaugurarà exposició, dia 9 de febrer, a la sala d'exposicions de l'Associació Cultural s'Agrícola de Manacor, a les 19.30 h. Pascual de Cabo (Alacant 1952) estudia a Arts i Oficis d'Alacant i té una llarga trajectòria artística, ja que va començar a pintar des dels cinc anys. A realitzades exposicions a Gallery New York, Medina Art Gallery de Tanger, diverses a Alemanya, etc. A Mallorca ha exposat a galeries de prestigi com Horrach, Moya, Fran Reus, Museu Can Prunera de Sóller o Can Gelabert de Binissalem. També ha participat en fires importants de Madrid, Sevilla, Alacant, València, etc. També a estat guardonat amb la medalla d'or de Palma pel Consell de Mallorca.

L'obra de Pascual de Cabo té una calidat estètica i humana impressionant, els seus paisatges estant carregats de realitat. Ens parles de la seva naturalesa humana i la seva personal visió, perquè Pascual de Cabo fa un paisatge nu i cru, no es tracta de cap complement. Retornar a la naturalesa, és un cicle més de la història. Aquest gran pintor es compromet amb el seu treball, per això la seva obra té un fons intel·lectual d'un pensament molt serii. No es poden perdre aquesta exposició "Paisatges" que estarà oberta fins al 20 de febrer.

Excel·lent conferència de la Doctora Antònia Soler. El passat divendres 8 de febrer va tenir lloc a s'Agrícola una conferència titulada El teatre grec, una experiència religiosa a cura de la doctora Antònia Soler. A la mateixa la conferenciant va fer un viatge en ell temps per acostar als presents la realitat del teatre al món grec, des de els inicis religiosos del mateix amb els ritus al deu del vi Dionís, passant per la irrupció de la tragèdia, per arribar a la eclosió de la comèdia. Tal com va indicar Antònia Soler el període més excel·lent del teatre grec es troba a l'inici de la guerra del Peloponès que marca també l'inici del seu declina.

La intensitat de la dramatúrgia no retornarà fins al ressorgir del teatre a Roma, el qual també coneixerà el seu olbi amb la caiguda de l'Imperi Romà. Tal com és va relatar a la conferència el teatre retornarà ja a l'edat mitjana, altra vegada de la mà de la religió amb l'anomenats autos sacramentals, demostrant que a la història es van reproduint períodes cíclics.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado