Se celebrarà en dimarts en lloc del dijous a Inca
L'Ajuntament d'Inca promociona les bases dels Premis Literaris Pare Colom 2019 a tots els territoris de parla catalana i la creativitat de Rosa Coli i Gastón Muñoz promocionarà el Carnaval inquer
"Al llarg dels darrers anys hem comprovat, no sols l'interès per les obres premiades, sinó també per participar per part d'escriptors de reconeguda trajectòria a les lletres catalanes».
AGENCIA MANACORNOTICIAS 13/02/2019 - 08:09:00
La creativitat de Rosa Coli i Gastón Muñoz promocionarà el Carnaval inquer. La principal novetat serà que la rueta es farà en dimarts en lloc dels dijous.

L'Ajuntament d'Inca promociona les bases dels Premis Literaris Pare Colom 2019 a tots els territoris de parla catalana. El tinent batle de Cultura, Antoni Rodríguez, ha presentat la nova edició dels Premis Literaris Pare Colom 2019. Per part de l'Ajuntament, l'editorial Lleonard Muntaner i diversos col·laboradors s'ha començat amb la distribució de les noves bases a diversos indrets de parla catalana. Els guardons tenen com a objectiu enaltir la figura de l'il·lustre poeta i lingüista franciscà i, paral·lelament fer una promoció de la creació literària en català. "Al llarg dels darrers anys hem comprovat, no sols l'interès per les obres premiades, sinó també per participar per part d'escriptors de reconeguda trajectòria a les lletres catalanes», ha comentat Rodríguez.

Cal recordar que les obres aspirants als Premis Literaris Pare Colom 2019 han de ser escrites en llengua catalana i cal que siguin originals i inèdites. El termini d'admissió de les obres acabarà dimarts dia 31 de maig, a les 14.30 h. Es constituirà un jurat per a cada categoria (narrativa, poesia i teatre). En cada cas el jurat estarà format per cinc persones de reconegut prestigi dins l'àmbit de la cultura de parla catalana. S'estableixen els següents premis per als treballs premiats: Premi de Narrativa amb 3.000 €, Premi de Poesia amb 1.200 € i Premi de Teatre amb 1.200 €. Les obres premiades seran publicades per Lleonard Muntaner Editor. La presentació dels guardonats es durà a terme el dia 21 d'octubre, coincidint amb l'aniversari del Pare Colom. Per part de l'Ajuntament, en el cas de la categoria de teatre, es compromet a programar la representació de l'obra guanyadora una vegada produït el seu muntatge.

Premi de Narrativa amb 3.000 €, Premi de Poesia amb 1.200 € i Premi de Teatre amb 1.200 €. Les obres premiades seran publicades per Lleonard Muntaner Editor. La presentació dels guardonats.

 

La creativitat de Rosa Coli i Gastón Muñoz promocionarà el Carnaval inquer. La principal novetat serà que la rueta es farà en dimarts en lloc dels dijous. El jurat del Carnaval 2019 ha escollit l'obra presentada per Rosa Coli i Gastón Muñoz com a imatge per a la promoció de sa Rua, sa Rueta i l'enterrament de la sardina. El Batle, Virgilio Moreno i el regidor de Comerç i Turisme, Jaume Tortella, han estat els encarregats de fer entrega del guardó i 200 euros als guanyadors. A partir d'ara, el cartell escollit, serà el protagonista d'una campanya de promoció dels actes que tendran lloc a Inca a partir del 26 de febrer fins al 5 de març. Cal destacar que la principal novetat d'enguany serà que sa rueta se celebrarà en dimarts en lloc del dijous per tal que no coincideixi amb les vacances escolars.

L'obra guanyadora del concurs de cartells del Carnaval 2019 representa una natura en explosió com a al·legoria del colorit d'aquesta celebració. A més, es fa un especial incís a la celebració de l'enterrament de la sardina amb una pinyata amb la forma del peix. «Ha estat una composició compartida amb la qual hem volgut donar força a la idea de la gran participació amb una explosió de plantes», ha contat Muñoz. Per part del jurat s'ha destacat l'originalitat respecte a la resta de participants i s'ha subratllat els aspectes tècnics, atès que els autors són amateurs. «Estam molt satisfets que uns estudiants puguin oferir aquesta qualitat per un acte tan participat com és el Carnaval», ha expressat Tortella.


 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado