Claustre han nascut i s’han consolidat algunes de les arrels culturals dels mallorquins
El pregó de Mn. Juan José Llamedo enceta les festes del Convent, que duraran fins diumenge dia 19 de maig. Divendres a les 18 h i dissabte a les 10.30 h ballaran els Moretons
L’any 1413 Sant Vicenç Ferrer va predicar a Manacor i es convertí en el protagonista d’algunes rondalles o llegendes populars. Mossèn Antoni Maria Alcover recull aquesta tradició amb ‘Sant Vicenç Ferrer.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 16/05/2019 - 03:37:00
I diumenge dia 19 les festes acabaran amb el concert de la Banda Jove del Conservatori de Manacor i la Banda de Música de Manacor, que se celebrarà a l’església del Convent a partir de els 20.30 h.

El pregó de Mn. Juan José Llamedo enceta les festes del Convent, que duraran fins diumenge dia 19 de maig. Divendres a les 18 h i dissabte a les 10.30 h ballaran els Moretons. La bandera de l’Associació de Veïnats de les barriades del Convent, el Centre, el Tren i s’Antigor dalt del campanar del convent i les banderes a les cases de les barriades, els coets o el renou de festa indiquen que han començat les festes que tenen com a símbol els Moretons, els gegants i s’Alicorn.

El claustre de Sant Vicenç Ferrer, com cada any, va ser l’escenari que ompliren els veïnats i veïnades de la barriada per encetar les festes. Enguany el pregoner ha estat l’ex prior del Convent de Manacor Juan José Llamedo, que va dedicar bona part del seu parlament a destacar els esdeveniments històrics, religiosos i culturals que s’han succeït al voltant del claustre manacorí. Tal com va explicar el presentador del pregoner, que enguany ha estat el president de l’associació de veïnats del Convent, el Centre, el Tren i s’Antigor, Antoni Oliver; Juan José Llamedo va ser membre de la comunitat religiosa del Convent de Manacor des del 1994 fins l’any 2000.

Dissabte dia 18 a les 10.15 h en Picolin tornarà a ballar abans que a les 10.30 h surtin els Moretons, que aquesta vegada passejaran pel centre i per la plaça de ses Verdures.

L’any 1413 Sant Vicenç Ferrer va predicar a Manacor i es convertí en el protagonista d’algunes rondalles o llegendes populars. Mossèn Antoni Maria Alcover recull aquesta tradició amb ‘Sant Vicenç Ferrer i es rebosillos’, en la qual Alcover explica que aquesta peça de roba que cobria el cap de les dones era molt més grossa i arribava a la meitat de l’esquena i “va ser Sant Vicenç en un dels seus sermons qui va donar una nova forma als rebosillos”, explicà el pregoner tot assegurant que “en aquest indret presidit pel Claustre han nascut i s’han consolidat algunes de les arrels culturals dels mallorquins”.

I és que tal com va recordar Llamedo, que actualment és rector de Sineu i de Llubí, “d’ençà de la seva fundació l’any 1576, el Convent ha vist néixer i créixer un planter de predicadors, músics, educadors i artistes que fan que aquest claustre es pugui considerar un santuari social i cultural de Manacor”.

Festa fins dia 19. La gent gran del barri seran els protagonistes de la Trobada amb la Gent Major de la Barriada que començarà demà, dijous dia 16, a les 19.30 h al Claustre. Divendres dia 17 a les 17.30 h en Picolín ballarà des del balcó dels frares i a les 18 h sortiran els Moretons, s’Alicorn, els Gegants i els Caparrots per fer el seu recorregut habitual pel barri. I a partir de les 21 h se celebrarà el Sopar popular al claustre.

Dissabte dia 18 a les 10.15 h en Picolin tornarà a ballar abans que a les 10.30 h surtin els Moretons, que aquesta vegada passejaran pel centre i per la plaça de ses Verdures. El seu recorregut acabarà a les 12.30 h a la residència. Dissabte a les 19 h se celebrarà la Missa de Sant Domingo. A les 20.30 h el sopar popular precedirà la vetllada de ball de bot que a partir de les 21.30 h se celebrarà a la plaça del Convent. I diumenge dia 19 les festes acabaran amb el concert de la Banda Jove del Conservatori de Manacor i la Banda de Música de Manacor, que se celebrarà a l’església del Convent a partir de els 20.30 h.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Tomeu
Enhorabona, bona feina