MANACOR CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL.
Un any més Manacor commemora el Dia Mundial de la Salut Mental, enguany a la plaça Ramon Llull i davant unes tres-centes persones i Estel de Llevant, Gira-Sol i Es Garrover lo ha organitzat
A les 14 h s’ha fet aturada per dinar. Per només cinc euros, destinats a la causa solidària, els assistents han pogut gaudir d’una fideuà a plaça, que ha vingut seguida d’un pastís de xocolata.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 10/10/2019 - 10:17:00
Glosadors de Mallorca, amb Miquel Servera, Antònia Nicolau “Pipiu” i Antoni Darder “Mosset”. A les 16.45 h els assistents han pogut gaudir amb els castells dels Al·lots de Llevant, que han realitzat dos pilars de quatre.

MANACOR CELEBRA EL DIA MUNDIAL DE LA SALUT MENTAL. Un any més Manacor commemora el Dia Mundial de la Salut Mental, enguany a la plaça Ramon Llull i davant unes tres-centes persones. L’equip de 3 Salut Mental, que agrupa les entitats Estel de Llevant, Gira-Sol i Es Garrover, ha organitzat una nova jornada de celebració del Dia Mundial de la Salut Mental a Manacor. Ho ha fet a la plaça Ramon Llull i amb un programa ple d’activitats.

La cultura, el menjar, la música i d’altres, s’han obert pas a una jornada que ha començat al migdia amb la lectura del manifest i l’homenatge a les víctimes de la torrentada al Llevant de Mallorca el 9 d'octubre de 2018 amb la cançó "Som aquí", interpretada per Núria Galmés i Encarna Valera.

La cultura, el menjar, la música i d’altres, s’han obert pas a una jornada que ha començat al migdia amb la lectura del manifest i l’homenatge a les víctimes de la torrentada al Llevant de Mallorca.

Després de l’acte inicial s’ha donat pas al taller de ràdio “tertúlies paranormals” i la creació d’un mandala humà. A les 14 h s’ha fet aturada per dinar. Per només cinc euros, destinats a la causa solidària, els assistents han pogut gaudir d’una fideuà a plaça, que ha vingut seguida d’un pastís de xocolata.

A les 15.30 h, ha començat el cant amb el cant coral d’Estel de Llevant i la Residència Seniors Manacor i el picat de gloses de l’associació de Glosadors de Mallorca, amb Miquel Servera, Antònia Nicolau “Pipiu” i Antoni Darder “Mosset”. A les 16.45 h els assistents han pogut gaudir amb els castells dels Al·lots de Llevant, que han realitzat dos pilars de quatre. L’enxaneta ha desplegat una pancarta a favor de la jornada.

Finalment, l’acte a conclòs amb un concert de Horris Kamoi, el quartet mallorquí de dues dècades de trajectòria liderat pel vocalista Joan Barceló. La jornada, que ha comptat amb la presència del batle, Miquel Oliver, i dels regidors Mateu Marcé, Núria Hinojosa, Sebastià Nadal, Carme Gomila, Carles Grimalt, Artur Aguiló i Cristina Capó, ha transcorregut amb gest institucional i alhora festiu.

A les entitats agrupades a 3 Salut Mental hi treballa un equip qualificat integrat per psicòlegs, orientadors laborals, educadors socials, treballadors socials i personal de suport: administració, neteja i responsables de brigades dels Centres Especials de Treball (CET). Un conjunt de professionals que treballen per la visibilització, la vida digna i l’empoderament de famílies i usuaris, entre d’altres.

Nota. La usuaria de Estel de Llevant, Cristina Alba, ha sido la encargada de leer el manifiesto mediante el que ha sentenciado que «el Día Mundial de la Salud Mental de este año va especialmente dedicado a la prevención del suicidio» y ha dado datos: «Cada cuatro días muere una personas en las Baleares por esta causa por lo que tenemos que hablar de ello y poner fin al tabú entorno al suicidio». 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
pep
muy raro se ha vuelto este ajuntament, raro raro