La Policía Local de Manacor observó que una mujer se encontraba muy alterada
La Policía Local de Manacor salva de la muerte a un bebé de pocos días al ejercer oportunamente maniobras cuando el niño no respiraba: Y la recogida de basura de puerta a puerta se amplía en Porto Cristo
La máscara que llevaba el bebé le era gorda y no se podía ajustar, lo que provocó que el bebé dejara de respirar. Con todo, el policía que lo velaba realizó dos insuflaciones de aire que consiguieron reanimar al bebé.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 30/06/2020 - 11:20:00
Segons el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, "en el cas de Porto Cristo les incidències no superen l’1%, la gran majoria de gent ho fa correctament i els resultats diuen molt de la bona feina del poble".

ACTUACIÓN POLICÍA LOCAL. Ayer 29 de junio a las 20:06 h el 112 informó la Policía Local de Manacor que una mujer se encontraba muy alterada, dado que el bebé que la acompañaba no respiraba. Según el acta oficial, la Policía encontró en la vía pública a una mujer con su hijo de pocos días de vida entre los brazos, que parecía no respirar, y también un ciudadano que afirmaba ser sanitario.

Los agentes ejercieron maniobras de respiración y administración de oxígeno, siendo el sanitario lo que ponía el volumen de oxígeno en el manómetro y quien finalmente aconsejó una rápida evacuación en el centro hospitalario. Los agentes decidieron no esperar la llegada de la ambulancia y acompañarlos en vehículo policial. El otro vehículo que se había acercado al escenario abrió el paso hasta el hospital de Manacor.

Los agentes ejercieron maniobras de respiración y administración de oxígeno, siendo el sanitario lo que ponía el volumen de oxígeno en el manómetro y quien finalmente aconsejó una rápida evacuación.

Durante el trayecto, un agente se dio cuenta de que la máscara que llevaba el bebé le era gorda y no se podía ajustar, lo que provocó que el bebé dejara de respirar. Con todo, el policía que lo velaba realizó dos insuflaciones de aire que consiguieron reanimar al bebé.

LA RECOLLIDA PORTA A PORTA S’AMPLIA A PORTO CRISTO. L’Ajuntament amplia la zona porta a porta a quatre cents habitatges més. Aquest dimarts matí s’ha dut a terme la presentació de l’ampliació de la zona de recollida porta a porta a Porto Cristo. El nou model de recollida de residus del municipi, basat en la combinació entre el sistema porta a porta a unes zones i l’establiment d’un cinquè contenidor d’orgànic – marró – a d’altres ha donat resultats molt positius. La intenció però és reforçar el primer, donat que és el que més reciclatge genera.

Amb el sistema porta a porta, ja implementat al centre de Manacor, el barri de sa Torre de Porto Cristo i Son Macià, es retiren els contenidors existents i els residus passen a recollir-se directament davant la façana de cada habitatge, fet que assegura una reducció molt més gran del rebuig. De fet, dins la zona porta a porta el reciclatge sobrepassa el 80%, quan abans les dades generals del municipi rondaven el 14%.

Al següent gràfic es pot veure la generació de residus el 2019: I al següent les dades de principis del 2020 – zona porta a porta: A més, s’ha de tenir en compte que es poden dividir els residus entre els que reporten ingressos – contenidors groc, blau i verd –, els que no en reporten però tampoc en costen i que a més permeten generar biogàs i compost – residus orgànics – i els que reporten despeses – contenidor gris o rebuig. Des d’aquest punt de vista, la reducció del rebuig és bo pel medi ambient i també per l’economia municipal.

Així, s'ha decidit ampliar la zona porta a porta a Porto Cristo, que és el primer nucli de tot el municipi amb implementació completa del nou sistema porta a porta més cinquè contenidor, passant de 1.400 habitatges coberts a més de 1800. A la següent imatge es pot veure l’ampliació:

Segons el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, "en el cas de Porto Cristo les incidències no superen l’1%, la gran majoria de gent ho fa correctament i els resultats diuen molt de la bona feina del poble". La presentació, que s’ha dut a terme a la plaça del Carme de Porto Cristo, també ha comptat amb la presència dels dos tècnics del departament de Medi Ambient, Antoni Pascual i Antoni Febrer.

Informadors. Des de l’inici de la implementació del nou sistema de recollida porta a porta al municipi es va incorporar personal per tal d’exercir d’informadors ambientals, amb tres funcions informar a la població del funcionament del nou model, revisar que s’estigui duent de forma correcta i detectar voluminosos disposats de manera incorrecta o abandonats.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Antoni
Idò el primer dia del porta a porta ja no han passat. Avui dematí tot el carrer encara té les bosses de fems a la porta. Un 10!