Santanyí
Francesc Pastor i Muriel Villanueva, guanyadors dels premis de poesia i narrativa Vila de Santanyí de 2020
La regidora de Cultura, Ricarda Vicens destacat la participació als premis, així com la qualitat de les obres.
ajsantanyi.net 01/07/2020 - 13:46:04
Francesc Pastor i Muriel Villanueva, guanyadors dels premis de poesia i narrativa Vila de Santanyí de 2020
 
Donades les circumstàncies provocades per la crsisi del coronavirus COVID-19, el Teatre Principal de Santanyí no ha pogut ser l’escenari habitual en el qual es descobrien els noms dels guanyadors dels premis de narrativa i poesia del municipi. Així, la XXXV edició del Premi Bernat Vidal i Tomàs ha estat pel recull de poemes de Francesc Pastor i Verdú, titulat A mossos. I la guanyadora de la tercera edició del Premi Antoni Vidal Ferrando de Narrativa ha sigut per la novel·la Estornella de Muriel Villanueva Perarnau. L’anunci als guanyadors es va fer telefònicament, i l’acte protocol·lari de lliurament es farà en un esdeveniment conjunt amb la presentació dels llibres més endavant.
 
El jurat format per Antònia Vicens Picornell, Ponç Pons i Miquel Cardell, per poesia, va arribar al seu veredicte per unanimitat; mentre que el format per Gabriel Janer Manila, Lucia Petrelli i Jaume C. Pons Alorda, per narrativa, va decidir també per unanimitat l’obra guanyadora. El nombre d’obres presentades supera la de les edicions anteriors, i s’ha arribat a les 85 obres presentades entre els dos guardons. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí va rebre 48 manuscrits per al Bernat Vidal i Tomàs, i 37 per a l’Antoni Vidal Ferrando.
 
La regidora de Cultura, Ricarda Vicens destacat la participació als premis, així com la qualitat de les obres. Especialment si es té en compte que era la tercera ocasión en la qual es convocava el premi de narrativa.
 
El Premi Antoni Vidal Ferrando està guardonat amb 5.000 € més la publicació de l’obra, i el Premi Bernat Vidal i Tomàs amb 3.500 €, i també la publicació. Les obres ja editades s’espera poder presentar-les durant les festes de Sant Jaume de 2019. En paraules de la regidora Ricarda Vicens: “haver rebut tantes obres ens dóna a entendre que Santanyí té estirada pels creadors, i això ens omple d’alegria. La regidoria de Cultura fa molta feina perquè el municipi sigui viu i actiu amb temes culturals, i haver tingut més de 80 obres candidates als premis literaris n’és un gran exemple. A més, enguany ha sigut una convocatòria atípica, amb modificacions dels terminis, i també en els actes de lliurament i presentació. Esperem poder celebrar aquests esdeveniments tant important per al poble en els pròxims mesos sense problemes”.
 
 
Reciente
Visto
Comentado