EUIB
EUIB S'OPOSA A LA CONGELACIÓ SALARIAL DELS FUNCIONARIS
Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) s'oposa a la congelació salarial que el Govern està discutint avui dematí.
premsaeuib 07/08/2020 - 14:40:11

EUIB S'OPOSA A LA CONGELACIÓ SALARIAL DELS FUNCIONARIS

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) s'oposa a la congelació salarial que el Govern està discutint avui dematí. Segons afirma la formació la no pujada repercutirà negativament sobre el consum intern i per tant sobre l'economia. 

Per altre banda EUIB s'ofereix al Govern de les Illes Balears a cercar fórmules per obtenir ingresos addicionals mitjançant una reforma fiscal més progressiva, que gravi la riquesa així com els grans patrimonis d'aquesta comunitat. L'estalvi no pot venir a costa dels treballadors sinó que ha de venir per reduir les inversions, així com cercar nous ingresos o fer dels tributs actuals més progressius. No podem sortir de la crisi provocada per la COVID-19 amb les mateixes receptes que va proposar el PP durant la crisi del 2008. 

Ara mateix s'està debatent el decret 8/2020, el decretazo on EUIB va votar en contra, que conté nombroses exempcions fiscals a diversos sectors (les navieres, els iots o el joc), que com ja vàrem anunciar en el seu moment eren claus per a la salud fiscal de la nostra comunitat. 

En paraules del coordinador general d'EUIB, Juanjo Martínez, "Com no podia ser d'altre manera donarem suport a tots els treballadors, incloent el sector públic, que durant la crisi de la COVID-19 han jugat un paper fonamental pel benestar de la població. No podem oblidar als sanitaris, professors, personal de neteja, els funcionaris que han estat tramitant ERTE's, treballadors del sector de la mobilitat... Que després de tot l'esforç ara lis congelarem el salari. Ara és el moment de demostrar que hi ha sortides per l'esquerra a aquesta crisi, que ha de venir per l'increment dels ingressos d'aquesta comunitat, en aquest sentit ens oferim a impulsar mesures amb el Govern de fiscalitat verda, sobre la riquesa i el patrimoni d'entre d'altres."

 

Reciente
Visto
Comentado