Santanyí
Santanyí suspèn Sa Fira però impulsarà una campanya de suport al comerç local
L’equip de govern així ho ha comunicat a la mesa de seguiment de la COVID-19 al municipi celebrada avui a la sala d’actes del consistori santanyiner
ajsantanyi.net 16/09/2020 - 08:48:12
Santanyí suspèn Sa Fira però impulsarà una campanya de suport al comerç local
 
L’equip de govern així ho ha comunicat a la mesa de seguiment de la COVID-19 al municipi celebrada avui a la sala d’actes del consistori santanyiner

Una de les dates que el municipi de Santanyí té assenyalada al seu calendari és el penúltim dissabte d’octubre: el dia que se celebra Sa Fira, que enguany seria dia 24. Un esdeveniment que aplega millers de persones que s’acosten fins al poble, i que en enguany, malauradament, no se celebrarà. La situació provocada per la crisi sanitària derivada de la pandèmia de la COVID, i les mesures i recomanacions de les autoritats sanitàries, han obligat a l’equip de govern municipal a prendre la decisió de suspendre la fira d’octubre d’enguany.
 
Avui dematí, la batlessa, Maria Pons, i el regidor de Comerç, Fires i Mercats, Antoni Matas, han traslladat la proposta a la mesa de seguiment de la COVID de Santanyí, que reuneix responsables sanitaris, de seguretat i polítics, que s’han mostrat totalment d’acord amb la suspensió. Segons ha explicat Matas, “és una decisió que no ens ha agradat prendre, però, evidentment, donades les circumstàncies, és l’adequada. Era un dia que reunia molta gent al nostre municipi, i en cap cas arriscarem la salut de ningú, però això no vol dir que els comerços hagin de tancar. Per aquest motiu, la regidoria de Comerç impulsarà una campanya de suport al comerç local, no només pel dia 24 d’octubre, sinó per a tots els dies de l’any. Santanyí té una oferta comercial molt important, amb botigues, restaurants, forns, tallers... no fa falta sortir del municipi per anar a comprar, i la resta de Mallorca també ha de saber que els rebrem amb les portes ben obertes complint amb les mesures de seguretat i d’higiene”.
 
Al municipi de Santanyí hi ha gairebé 900 comerços, amb cinc mercats setmanals distribuïts entre diferents nuclis: al poble de Santanyí tots els dimecres i dissabtes, a s’Alqueria Blanca els dimarts, i a Calonge i es Llombards els dijous. Es tracta d’una oferta comercial reconeguda a tot el món, que compta amb milers de visitants cada any, i enguany, l’Ajuntament de Santanyí, vol engrescar a tots els residents a l’illa a utilitzar-lo per fer les seves compres o per passar un gran dia.
 
CAMPANYA “ELS NINS DEL MUNICIPI DONEN EXEMPLE”
 
A la mesa de seguiment de la COVID de Santanyí, la regidoria de Participació Ciutadana i de Ciutat Amiga de la Infància i l’Adolescència, també ha presentat la proposta de fer una campanya de conscienciació a la ciutadania a l’hora de prendre mesures de seguretat i higièniques, al mateix temps que s’aposta per la mobilitat sostenible, la seguretat viària i l’equilibri entre espai per als vianants i per als cotxes. Per això, es posarà en marxa una campanya amb el lema “els nins del municipi donen exemple” perquè els més petits, i també els grans participin amb les seves fotografies de com van a escola, van pel carrer, a comprar, etc. La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha insistit en el fet que “és molt important que eduquem els nostres nins i nines sobre la importància de les mesures de seguretat, tant de neteja com d’higiene, i a més els hi hem de donar les eines per fer-ho. Per això pensam que campanyes com aquesta són molt necessàries. I estic convençuda que ells acabaran per donar-nos una lliçó als adults”.
 
Reciente
Visto
Comentado