Felanitx
L’Ajuntament de Felanitx proposarà al Consell de Mallorca que l’associació Musical Banda de Música de Felanitx rebi la Medalla d’Honor i gratitud
És una de les cinc distincions que atorgarà la Institució Insular en la Diada de Mallorca.
felanitx.org 21/10/2020 - 19:21:40

L’Ajuntament de Felanitx proposarà al Consell de Mallorca que l’associació Musical Banda de Música de Felanitx rebi la Medalla d’Honor i gratitud.

És una de les cinc distincions que atorgarà la Institució Insular en la Diada de Mallorca.

El Consistori considera que l'Associació Musical Banda de Música de Felanitx, que compta amb 200 anys d’activitat musical i d’existència, és mereixedora de la distinció perquè ha mantingut des de l’any 1820 la tradició musical al poble.

La regidora de cultura, Melanie Mesquida considera «És una entitat que ha donat servei amenitzant els actes lúdics i culturals del municipi. Així mateix dins la mateixa banda, els músics han evolucionat i mantingut un aprenentatge musical de qualitat, la música fa créixer les persones».

El Consistori va concedir la Medalla de la Ciutat el passat dia 1 de març a l’Auditori municipal coincidint també amb la celebració del dia de les Illes Balears. En el ple del mes de febrer d’aquest 2020 tots els partits que conformen l’Ajuntament, varen votar a favor d’aquesta iniciativa. Recordem que va ser l’exregidor de cultura, Xisco Duarte qui va iniciar el procés perquè la banda obtingués la medalla de Felanitx.

La Banda de Música de Felanitx la formen uns 50 músics de totes les edats, la majoria són estudiants de música novells que provenen del Conservatori, altres són músics que únicament tenen la banda com a agrupació on practiquen la seva afecció, tot i que també hi toquen professionals amb un nivell musical excel·lent.

La música transmet valors, és una gran eina per a treballar la convivència, la interculturalitat i educa en valors els nins i nines, a més fomenta la cohesió social i promou la igualtat d'oportunitats.

 

Reciente
Visto
Comentado