EUIB
EUIB S'ADHEREIX A LA MARXA PER LA LLIBERTAT DEL POBLE SAHARAUÍ
Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) s'adhereix a la "marxa per la llibertat del poble saharauí" promoguda a Palma per l'Associació d'Amics del Poble Saharauí.
premsaeuib 02/06/2021 - 19:47:44

EUIB S'ADHEREIX A LA MARXA PER LA LLIBERTAT DEL POBLE SAHARAUÍ

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) s'adhereix a la "marxa per la llibertat del poble saharauí" promoguda a Palma per l'Associació d'Amics del Poble Saharauí. Dita mobilització tindrà lloc dia 19 de juny al Castell de Bellver, arrel de la guerra provocada per la ruptura de l'alt el foc per part del Marroc el passat dia 13 de Novembre del 2020 a la encletxa il·legal de Guerguerat, així com per la històrica situació d'abandonament del poble africà. 


Davant aquesta situació, EUIB es suma a la inciativa de AAPS per visibilitzar, que el Sàhara occidental dur més de 45 anys entre l'exili, la repressió i l'ocupació il·legal, sense que hi hagi una solució al conflicte, agreujat per les accions vèliques que s'estan realitzant al territori. Així mateix no podem oblidar que l'estat espanyol en diverses resolucions de l'ONU és la potència administradora del territori i que està pendent de descolonització. 


Per altre banda tampoc podem oblidar la situació dels presos polítics, molts d'ells condemnats a penes de presó profundament elevades o fins i tot de cadena perpètua, o l'actitud de infinitat d'empreses que operen en situació d'espoli dels recursos naturals que disposa el Sàhara Occidental.


Segons el coordinador general d'EUIB, Juanjo Martínez, "No podem no mirar el que està succeint al Sàhara Occidental, per això la nostra adhesió a la marxa la fem per reivindicar i visibilitzar la lluita de tants d'anys del poble saharauí, condemnar l'actual situació de guerra i que es compleixin les resolucions de la ONU per descolonitzar el territori."

 

Reciente
Visto
Comentado