El Pi
El Pi reclama al Govern que adopti mesures per fer front a la sobrepoblació que pateixen les Illes Balears
En 50 anys la població de les Balears s’ha vist incrementada en un 125%
el-pi.com 30/11/2021 - 14:44:25
El Pi reclama al Govern que adopti mesures per fer front a la sobrepoblació que pateixen les Illes Balears
 
En 50 anys la població de les Balears s’ha vist incrementada en un 125%
 
El portaveu d’EL PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS al Parlament de les Illes Balears, Josep Melià, ha interpel·lat al Govern amb relació al “creixement poblacional insostenible de les Illes Balears”. Melià ha explicat que en 50 anys la població de les Illes Balears s’ha vist incrementada un 125%. “L’any 1971 a les Illes Balears hi havia 545.498 habitants, mentre que l’any 2020 érem 1.219.423 habitants. No hi ha paral·lelismes a cap altra banda del món”.
 
Segons Melià, “ja fa molts d’anys que hi ha una sensació generalitzada dels habitants de les Illes Balears d’una pèrdua de qualitat de vida. Les estadístiques demostren que hem passat de ser la regió de l’estat espanyol amb més renda per capità, a situar-nos a les posicions intermitges. Alguna cosa no estam fent bé”.
 
En aquest sentit, el diputat ha assenyalat que correspon al Govern de les Illes Balears iniciar un procés per a canviar aquesta tendència. “És insostenible des de tots els punts de vista. Hem de ser més valents. A les Illes Balears no hi cap tothom. El Govern ha de prendre mesures, territorials, turístiques, de model productiu, en matèria fiscal per intentar capgirar aquesta tendència i estabilitzar la població”.
 
Tot i això, Melià ha assegurat que seria injust dir que no s’ha fet res. “S’han fet coses, des d’un punt de vista territorial i turístic se n’han fet moltes, el problema és que no reverteix la tendència i, per tant, s'ha d'anar més enllà”.
 
Per acabar, el portaveu ha declarat que “resulta evident que aquest no és un tema que es pugui resoldre amb una única mesura ni que sigui precisament fàcil. Cal anar molt més enllà del que hem fet fins ara, és un tema de llarg recorregut, que el Govern de les Illes Balears ha d’abordar”.
 
 
Reciente
Visto
Comentado