Consell de Mallorca
El Consell de Mallorca prioritza la cooperació tècnica als ajuntaments aquest 2022
El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local reforça l’assistència en la redacció de projectes i la direcció tècnica d’obres municipals
conselldemallorca.net 21/01/2022 - 09:03:21
El Consell de Mallorca prioritza la cooperació tècnica als ajuntaments aquest 2022

El Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local reforça l’assistència en la redacció de projectes i la direcció tècnica d’obres municipals

Els ajuntaments de Mallorca ja poden sol·licitar cooperació tècnica al Consell per a la redacció de projectes i la direcció tècnica d’obres el 2022. Es tracta d’un dels serveis que ofereix de manera gratuïta la Direcció Insular de Suport i Coordinació Municipal, i que representa una assistència important per als consistoris, sobretot per als més petits.  

Es tracta d’un servei que presta el Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de manera habitual, però que enguany s’ha prioritzat davant l’èxit dels resultats i les peticions rebudes per les batlies en les darreres assemblees de batles i batlesses de Mallorca. Cal tenir en compte que els projectes redactats o les obres dirigides comporten millores en els espais públics municipals i són, sovint, la primera passa per aconseguir donar un millor servei a la ciutadania, ja que afecten l’enllumenat públic, el clavegueram, el proveïment d’aigua potable, l’accés als nuclis de població o la pavimentació de vies públiques.

Així, l’equip tècnic del Departament s’ha reestructurat i podrà dedicar més temps i recursos a la cooperació tècnica. Això ha estat possible gràcies a l’agilització del procediment per sol·licitar subvencions per a obres de competència municipal; abans es requeria presentar el projecte complet de l’actuació, que el personal tècnic revisava, i ara basta amb una memòria explicativa.

La resolució per a la cooperació tècnica d’enguany, publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) de 18 de gener, estableix que cada entitat local pot sol·licitar cooperació tècnica per a la redacció d’un sol projecte i per a la direcció d’una sola actuació. Tenen prioritat les peticions dels ajuntaments de menys habitants i aquelles que siguin per a obres relacionades amb els serveis municipals principals.

Una vegada presentada la sol·licitud, l’equip tècnic del Servei d’Assistència Tècnica a Obres comprova la viabilitat del projecte demanat. Si el Consell concedeix l’ajuda tècnica, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i la batlessa o batle de l’ajuntament corresponent signen un conveni. 

Les bases de la resolució indiquen que la cooperació tècnica concedida s’ha de dur a terme en el termini màxim de dos anys, per tal de dotar de la màxima eficiència el servei. 
 
 
Reciente
Visto
Comentado