Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM)
A partir del dia 1 de gener el metro Palma-UIB deixarà de prestar servei els festius i els caps de setmana des de les 14.30 hores del dissabte
SFM estima en uns 250.000 euros anuals l’estalvi que suposarà aquesta mesura.
caib.es 28/12/2012 - 15:22:47

A partir del dia 1 de gener el metro Palma-UIB deixarà de prestar servei els festius i els caps de setmana des de les 14.30 hores del dissabte

SFM estima en uns 250.000 euros anuals l’estalvi que suposarà aquesta mesura

 A partir del dia 1 de gener de 2013, la línia de metro Palma-UIB deixarà de prestar servei els dissabtes horabaixa, els diumenges i els dies festius. Això suposarà passar de 120 trajectes per cap de setmana (30 d’ascendents i 30 de descendents tant els dissabtes com els diumenges) a únicament 32 (16 d’ascendents i 6 de descendents els dissabtes al matí).

La direcció de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) estima en uns 250.000 euros anuals, uns 4.865 euros per cap de setmana, l’estalvi que suposarà aquesta mesura. Els dissabtes al matí, el metro funcionarà de les 7.00 hores a les 14.30 hores des de Palma i de les 7.15 hores a les 14.45 hores des de la UIB, amb freqüències cada 30 minuts en tots dos sentits.

D’aquesta manera, es continuarà prestant servei als estudiants, als treballadors del polígon de Son Castelló i als usuaris dels camps de futbol de Son Oliva.

Aquesta mesura s’emmarca en un pla de reestructuració de les freqüències del tren i metro de Mallorca en el qual treballa SFM amb els objectius d’adequar l’oferta a la demanda real, potenciar els serveis que s’ofereixen en hores punta i ajustar els serveis de les denominades hores barri, que són aquelles en les quals el nombre de passatgers disminueix considerablement. Cal destacar que el nombre de viatgers que es desplacen amb metro durant el cap de setmana suposa el 7 % del total que utilitza aquest mitjà de transport en el curs de tot l’any.

En concret, durant aquest 2012, d’1.143.228 viatgers que ha viatjat en metro fins al 20 de desembre, 1.060.526 ho van fer en dia laborable, de dilluns a divendres, mentre que 82.207 ho van fer en cap de setmana.

Per dies, mentre que la mitjana de passatgers d’un dia laboral ha estat de 4.242, la d’un dia del cap de setmana és de 800, xifra encara menor si només es consideren els diumenges (650).

Horaris especials de Cap d’Any

Pel que fa als horaris especials de Cap d’Any, el dia 31 de desembre, els trens i metro circularan en l’horari habitual dels dies laborables però acabaran el servei més prest. Concretament, en el cas del tren, no circularan les darreres cinc sortides de Palma ni les darreres cinc sortides de sa Pobla i Manacor. Així, els darrers trens partiran de sa Pobla a les 19.57 hores, de Manacor a les 20.23 hores i de Palma (amb destinació Manacor) a les 20.15 hores.
 
Aquests darrers trens, amb Manacor com a origen o destinació, aturaran a totes les estacions. En el cas del metro, el dia 31 de desembre no circularan les darreres quatre freqüències en ambdós sentits; és a dir, el darrer metro que sortirà de Palma, ho farà a les 20.30 hores, i el darrer metro que sortirà de l’estació de la UIB, ho farà a les 20.52 hores.
 
La resta d’horaris durant tot el dia serà l’habitual. Pel que fa a l’1 de gener, el servei de tren circularà en setze freqüències (vuit d’ascendents i vuit de descendents), aturarà a totes les estacions i no farà transbordament a l’estació d’Enllaç.
 
En el cas del metro, no hi haurà servei. Els horaris es poden consultar a les estacions d’SFM, a les pàgines web d’SFM (www.trensfm.com) i del Consorci de Transports de Mallorca (www.tib.org) i al perfil de Twitter @TIB_Mallorca.
Reciente
Visto
Comentado