ICAPE de Manacor, que se celebrará el día 10 de mayo.
Entrega de permisos a 25 grupos de alumnos para la venta en "ICAPE" de Manacor que se celebra en el mercado del viernes 10 de mayo
El objetivo del programa ICAPE es impulsar las capacidades emprendedoras de los alumnos a través de la creación de una cooperativa, en el caso de Educación Primaria, o de una ONG, en el caso de Educación Secundaria.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 19/03/2019 - 12:23:00
La directora gerente del IDI (Instituto de Innovación Empresarial de las Islas Baleares), Nuria Hinojosa, y la alcaldesa de Manacor, Catalina Riera, entregarán a 25 grupos de alumnos el permiso de venta para poder participar.

Entrega de permisos de venta a los alumnos/as para el mercado ICAPE de Manacor. Miércoles, 20 de marzo de 2019, a las 10.00 horas .Ajuntament de Manacor (Pl. Del Convento, s / n).

La directora gerente del IDI (Instituto de Innovación Empresarial de las Islas Baleares), Nuria Hinojosa, y la alcaldesa de Manacor, Catalina Riera, entregarán a 25 grupos de alumnos el permiso de venta para poder participar en el mercado ICAPE de Manacor, que se celebrará el día 10 de mayo.

Entrega de permisos de venta a los alumnos/as para el mercado ICAPE de Manacor. Miércoles, 20 de marzo de 2019, a las 10.00 horas .Ajuntament de Manacor (Pl. Del Convento, s / n).

El objetivo del programa ICAPE es impulsar las capacidades emprendedoras de los alumnos a través de la creación de una cooperativa, en el caso de Educación Primaria, o de una ONG, en el caso de Educación Secundaria.

ICAPE es un programa gestionado por el IDI, e impulsado de manera conjunta por la Consejería de Trabajo, Comercio e Industria y la Consejería de Educación y Universidad. Con el apoyo del Ayuntamiento de Manacor de Catalina Riera.

Creix un 56 per cent el nombre de grups d’alumnes que participaran en el Mercat ICAPE de Manacor. Una vuitantena d’estudiants han recollit avui al Claustre de Manacor els permisos de venda per participar en aquest projecte que impulsa l’emprenedoria entre els escolars

El Mercat ICAPE de Manacor comptarà enguany amb la participació de 25 grups d’alumnes, un 56% més que l’any anterior. L’Ajuntament de Manacor ha estat aquest matí l’escenari en el qual una vuitantena d’estudiants han recollit el permís d’ocupació de via pública per participar en el Mercat ICAPE. Els estudiants són una representació dels grups de Primària i Secundària de 9 centres escolars de Manacor i comarca que durant aquest curs han aplicat ICAPE a l’aula. L’acte ha comptat amb la presència de la batlessa de Manacor, Catalina Riera,  la directora gerent de l’IDI, Núria Hinojosa, i la responsable del Centre de Formació del Professorat de Manacor, Margalida Barceló.

“Des de l’Ajuntament de Manacor estam molt agraïts als alumnes i professors que participau en aquesta iniciativa, vendreu a mostrar les vostres idees i tota la feinada que heu fet, aquest projecte promou fer feina en grup i treballa valors com la solidaritat i l’empoderament i també l’esperit emprenedor i per això des de l’Ajuntament hi volem seguir col·laborant”, declarà Catalina Riera. “L’objectiu general d’ICAPE és aconseguir que els alumnes assoliu capacitats emprenedores de manera real i estigueu més capacitats per treballar en equip, per prendre decisions, per planificar, per assumir responsabilitats o per comunicar les vostres idees”, destacà la gerent de l’IDI, Núria Hinojosa, davant els alumnes abans de fer-los entrega dels permisos de venda que necessiten per participar en el mercat ICAPE de Manacor, que tendrà lloc el dia 10 de maig a la Plaça de Ramon Llull.

Aquest mercat és l’activitat final que tanca el programa ICAPE que ja compta amb set edicions. Els centres que hi participaran són La Puresa Manacor, Sant Francesc d’Assís (Manacor), IES Porto Cristo, CEIP Juníper Serra (Petra), CEIP Mestre Guillem Galmés (Sant Llorenç), Col·legi Sant Alfons – Cooperativa Es Lledoner (Felanitx), IES Felanitx, IES Damià Huguet (Campos), i IES Llorenç Garcías i Font (Artà). L’objectiu d’ICAPE, gestionat des de l’IDI i impulsat per les conselleries de Treball, Comerç i Indústria, i Educació i Universitat, és impulsar les capacitats emprenedores dels alumnes a través de la creació d’una cooperativa o d’una ONG.

Les escoles s’adhereixen a ICAPE de forma voluntària i durant aquests set anys de vida la majoria de centres ha repetit l’experiència i fins i tot l’han ampliat a més cursos. De fet, un total de 105 grups d’alumnes de Primària i Secundària de les Illes Balears formen part aquest curs del projecte ICAPE.

Durant el curs, els alumnes ICAPE creen i gestionen una cooperativa, en el cas de Primària i Formació Professional, o una ONG, en el cas de Secundària. Passen per totes les etapes de constitució d’una empresa: nom i logotip, estatuts, elecció de junta directiva i generació de CIF. Després elaboren productes per aconseguir beneficis que, en el cas dels grups de Secundària, donen a un projecte de cooperació proposat per una ONG real. Els més petits inverteixen part dels doblers en una sortida de grup i la resta, els cedeixen a una ONG.  Les ONG que col·laboren amb ICAPE són Llevant en Marxa, Fundació Campaner, Escola en Pau, Fundació Vicenç Ferrer, Ajuda en Acció, Malaria 40 i Formación Senegal.

Per tal d’aconseguir vendre tota la producció, l’IDI organitza el mercat ICAPE, on es reuneixen tots els centres participants durant un matí i posen en pràctica tots els coneixements apresos durant el curs. Gràcies al permís municipal aconseguit avui, els alumnes poden vendre els productes elaborats o els serveis que han organitzat. Altres municipis que també compten amb el mercat són Palma, Inca, Eivissa i Maó. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


2
1
Manacorí
Está más claro que el agua...quiere silla calentita...
Juana
La Nuria pacta con Cati seguro. Era mucho mejor Amanda. Nuria se muere por tener silla