IES Damià Huguet (Campos), i IES Llorenç Garcías i Font (Artà).
Més de 600 alumnes de la comarca mostren a Manacor les cooperatives i les ONG solidàries que han creat, 25 projectes han participat en el mercat ICAPE, que ha omplit la plaça de Ramon Llull
Sant Francesc d’Assís (Manacor), IES Porto Cristo, CEIP Juníper Serra (Petra), CEIP Mestre Guillem Galmés (Sant Llorenç), Col·legi Sant Alfons – Cooperativa Es Lledoner (Felanitx), IES Felanitx.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 10/05/2019 - 09:09:00
(IDI), és l’activitat final del projecte que pretén impulsar les capacitats emprenedores de l’alumnat a través de la creació d’una cooperativa (Educació Primària) o d’una ONG (Educació Secundària).

Més de 600 alumnes de la comarca mostren a Manacor les cooperatives i les ONG solidàries que han creat, 25 projectes han participat en el mercat ICAPE, que ha omplit la plaça de Ramon Llull. Més de 600 alumnes de Primària i Secundària de les escoles i instituts de la comarca del Llevant han mostrat tot el que són capaços de fer mitjançant les cooperatives i ONG que han posat en marxa amb els seus companys de classe.

El mercat ICAPE, ubicat a la Plaça swiss replica watches Ramon Llull de Manacor, ha comptat amb 25 paradetes d’alumnes de Primària i Secundària, un 56% més que l’any passat. Els grups provenen de 9 centres escolars de Manacor, Petra, Felanitx, Campos, Artà i Sant Llorenç. El mercat ICAPE, que gestiona l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI), és l’activitat final del projecte que pretén impulsar les capacitats emprenedores de l’alumnat a través de la creació d’una cooperativa (Educació Primària) o d’una ONG (Educació Secundària).

Durant tot el matí, a la Plaça Ramon Llull, els alumnes han posat a la venda productes que han fabricat durant el curs o serveis per aconseguir finançament per a les seves cooperatives i ONG. Els doblers recaptats es destinen a una activitat grupal, en el cas de les cooperatives, o d’un projecte de cooperació a un país en vies de desenvolupament, en el cas de les ONG. L’acte ha comptat amb la presència de la batlessa de Manacor, Catalina Riera i de la directora gerent de l’IDI, Núria Hinojosa, a més de molts altres ciutadans que han visitat aquest mercat escolar.

“Des de l’Ajuntament de Manacor estam molt agraïts als alumnes i professors que participen en aquesta iniciativa, venen fins a la nostra ciutat a mostrar idees i tot allò que han fet mentre feien feina en grup i treballaven valors com la solidaritat, l’empoderament o l’esperit emprenedor”, ha declarat Catalina Riera. “L’objectiu general d’ICAPE és aconseguir que els alumnes assoleixin capacitats emprenedores de manera real i estiguin més capacitats per fer feina en equip, per prendre decisions, per planificar, per assumir responsabilitats o per comunicar les seves idees”, destacà la gerent de l’IDI, Núria Hinojosa,

Els centres que han participat en el mercat ICAPE d’enguany són Sant Francesc d’Assís (Manacor), IES Porto Cristo, CEIP Juníper Serra (Petra), CEIP Mestre Guillem Galmés (Sant Llorenç), Col·legi Sant Alfons – Cooperativa Es Lledoner (Felanitx), IES Felanitx, IES Damià Huguet (Campos), i IES Llorenç Garcías i Font (Artà).

Durant el curs, els alumnes ICAPE creen i gestionen una cooperativa, en el cas de Primària i Formació Professional, o una ONG, en el cas de Secundària. Passen per totes les etapes de constitució d’una empresa: nom i logotip, estatuts, elecció de junta directiva i generació de CIF.

Després elaboren productes per aconseguir beneficis que, en el cas dels grups de Secundària, donen a un projecte de cooperació proposat per una ONG real. Els més petits inverteixen part dels doblers en una sortida de grup i la resta, els cedeixen a una ONG. Les ONG que col·laboren amb ICAPE són Llevant en Marxa, Fundació Campaner, Escola en Pau, Fundació Vicenç Ferrer, Ajuda en Acció, Malaria 40 i Formación Senegal.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado