Els regidors Cristina Capó i Sebastià Nadal han signat el document com a presidenta
La SAM empresa municipal encarregada del cicle de l’aigua de la ciutat de Manacor ha signat amb l’empresa AURA Energia S.L el nou contracte de subministrament d’energia elèctrica 100% d’origen renovable
Així, té previstes altres actuacions dins aquest context de descarbonització com: la millora de l’eficiència dels equips (pous, dipòsits, depuradora, aparcaments...), la reducció de la demanda d’aigua (fuites de la xarxa..
AGENCIA MANACORNOTICIAS 14/01/2020 - 08:34:00
El PAESC materialitza el compromís que ha adquirit l’administració local de reduir emissions de gasos d’efecte hivernacle, d’augmentar la producció d’energia a partir de fonts renovables i d’augmentar l’eficiència.

LA SAM FUNCIONARÀ AMB ENERGIA 100% RENOVABLE L’empresa municipal d’aigua ha signat amb AURA Energia S.L. un contracte que preveu un sistema totalment renovable. La SAM, empresa municipal encarregada del cicle de l’aigua de la ciutat de Manacor, ha signat amb l’empresa AURA Energia S.L. el nou contracte de subministrament d’energia elèctrica 100% d’origen renovable.

Aquest contracte tendrà una durada de tres anys i proporcionarà energia a tots els seus departaments amb l’empresa. Els regidors Cristina Capó i Sebastià Nadal han signat el document com a presidenta i vicepresident de l’organisme respectivament.

Par tant, a més a més de la contribució a la reducció d’emissions de CO2 amb la compra d’energia elèctrica 100% d’origen renovable, el nou contracte suposarà un important estalvi a la factura elèctrica.

La SAM està en plena transició a les energies renovables, i té la determinació de reduir la petjada de carboni de l’empresa per tal de contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i millorar l’eficiència com a part dels processos de millora en el seu funcionament, fet que suposarà un significatiu estalvi a la factura energètica de l’empresa. Par tant, a més a més de la contribució a la reducció d’emissions de CO2 amb la compra d’energia elèctrica 100% d’origen renovable, el nou contracte suposarà un important estalvi a la factura elèctrica.

Cal recordar que l’Ajuntament de Manacor es va adherir al Pacte de Batles i Batlesses per al Clima i l’Energia. Aquesta iniciativa convida a les ciutats a assumir compromisos polítics i prendre mesures per anticipar-se als efectes inevitables del canvi climàtic i junta mitigació i adaptació del canvi climàtic en un mateix compromís. En l’actualitat hi ha més de 7000 municipis signants els quals presenten i desenvolupen plans d'acció per a l’energia sostenible i el clima (PAESC).

El PAESC materialitza el compromís que ha adquirit l’administració local de reduir emissions de gasos d’efecte hivernacle, d’augmentar la producció d’energia a partir de fonts renovables i d’augmentar l’eficiència energètica quant al municipi (sector públic, residencial i terciari). Amb aquest nou contracte la SAM contribueix a assolir els objectius marcats pel PAESC de Manacor.

La SAM està compromesa amb la reducció del consum energètic, l’increment de l’eficiència energètica i la transició a les energies renovables. Així, té previstes altres actuacions dins aquest context de descarbonització com: la millora de l’eficiència dels equips (pous, dipòsits, depuradora, aparcaments...), la reducció de la demanda d’aigua (fuites de la xarxa i estalvi en el consum), la implantació de plaques fotovoltaiques, la substitució de la flota de vehicles de la SAM del cicle de l’aigua actualment dièsel per vehicles elèctrics, juntament amb la instal·lació de setze nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
juan
invito a esta parejita que sale en la foto tan feliz a que se den una vueltecita por el torrente que sale de la depuradora y veran lo bonito que es el mundo y manacor!!! espero que alguien con un par lleve a estos dos a los juzgados por negligencia...tal como ha pasado en EMAYA con su dirigente por falta de compromiso;, señores periodistas y oposición, dense tambien una vuelta por el torrente a segun que horas y temblaran!ahh, sí, lleven su kit de descontaminación fecal, luego podemos hablar todo lo que quieran de ecologismo, cambio climatico, placas solares, marketing, agua de manacor, medio ambiente, PGOU, etc, etc.han pasado los 144 dias y... Los vecinos y el ecologismo en general se lo agradeceran,, luego firmen lo que quieran, pero por favor, fotos para la galeria con nuestros impuestos no.