ELS PARCS INFANTILS DE MALLORCA IMPUGNARAN EL TANCAMENT APROVAT
La Associació d’empresaris de parcs infantils de Mallorca ha anunciat que impugnarà la decisió del Govern de tancar els seus establiments de forma provisional durant, almanco, 15 dies
El president de Pimeco, Toni Fuster, assegura que “si ens obliguen a tancar, exigim poder acollir-nos a les ajudes concedides pel Govern i per l’Ajuntament perquè fins ara les nostres CNE i IAE s’han quedat sempre fora.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 11/09/2020 - 10:36:00
als nostres establiments no s’ha produït cap contagi ni cap rebrot. És més, no hi ha cap cas a tota Espanya de contagi de COVID19 a un parc infantil” afirma la Presidenta de l’Associació, Mercedes Marín.

Es troben en una situació econòmica límit sense ajudes i en baixades de facturació del 70%. ELS PARCS INFANTILS DE MALLORCA IMPUGNARAN EL TANCAMENT APROVAT AVUI PEL GOVERN. La Associació d’empresaris de parcs infantils de Mallorca ha anunciat que impugnarà la decisió del Govern de tancar els seus establiments de forma provisional durant, almanco, 15 dies. “Des que hem pogut reobrir, a finals de juny, als nostres establiments no s’ha produït cap contagi ni cap rebrot. És més, no hi ha cap cas a tota Espanya de contagi de COVID19 a un parc infantil” afirma la Presidenta de l’Associació, Mercedes Marín.

La decisió del Govern de tancar tots els parcs infantils de Mallorca suposa lapidar l’economia d’aquesta sector, prou castigat des del passat mes de març. Els parcs infantils varen tancar el 12 de març i fins al 28 de juny no pogueren tornar a obrir. Durant els mesos de juliol i agost, la seva facturació no ha arribat ni al 25%. A la baixada en picat d’ingressos es suma la inversió feta per adaptar els locals i poder complir amb totes les normes higièniques i de seguretat que marca Salut.

Molts dels propietaris de parcs infantils només s’han pogut acollir a la prestació per a autònoms i l’allargament dels ERTOS, durant els tres primers mesos. Actualment paguen el 100 per cent de la quota d’autònom.

El president de Pimeco, Toni Fuster, assegura que “si ens obliguen a tancar, exigim poder acollir-nos a les ajudes concedides pel Govern i per l’Ajuntament perquè fins ara les nostres CNE i IAE s’han quedat sempre fora de totes les ajudes”. Molts dels propietaris de parcs infantils només s’han pogut acollir a la prestació per a autònoms i l’allargament dels ERTOS, durant els tres primers mesos. Actualment paguen el 100 per cent de la quota d’autònom sense rebre cap prestació.

A més, des de PIMECO recorden que fins a dia d’avui no s’ha produït cap contagi tampoc en cap campus ni escola d’estiu on, recordem, no hi havia grups bombolla. Pimeco considera que aquests grups de convivència estable fora de l’escola no seran efectius perquè els nins es relacionen amb el seu grup familiar on hi ha germans o cosins que pertanyen a altres grups bombolla i, es realitzen activitats extraescolars fora de l’escola (natació, futbol, ballet, bàsquet, etc) i serà impossible controlar-lo.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado