25 de novembre, Dia Internacional contra les Violències Masclistes.
L’Ajuntament d’Inca organitza, un any més, un complet programa d’activitats amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra les Violències Masclistes
D’aquesta manera, en aquest projecte artístic la paradoxa de la sabata perd la seva funció primitiva de protecció per esdevenir un element amenaçador. La freqüent incomoditat de la sabata femenina, esclava
AGENCIA MANACORNOTICIAS 24/11/2021 - 06:23:00
Maria Isabel Uribe Dussán. Durant l’acte es farà també una performance poètica inspirada en les obres de l'artista realitzada pel col·lectiu de dones poetes «La Trenza».

Inca commemora el 25N amb una fireta feminista. Any rere any l’Ajuntament organitza activitats reivindicatives de la mà de l’Espai de Dones d’Inca, amb motiu del Dia Internacional de les Violències Masclistes. L’Ajuntament d’Inca organitza, un any més, un complet programa d’activitats amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra les Violències Masclistes.

“La finalitat de tots els actes que es duran a terme aquests dies és conscienciar a la ciutadania de què hem de lluitar plegats contra aquesta xacra social. Durant els darrers anys hem fet un important esforç per activar l’Espai de Dones d’Inca, però és necessària la implicació de tots i totes per aconseguir un municipi lliure de violències masclistes”, assenyala la regidora d’Igualtat, Antònia Maria Sabater.

Sabater. La fireta feminista disposarà de 8 taules informatives d'associacions i entitats i una quinzena de paradetes. A més a més, hi haurà també actuacions musicals i tallers durant tot el dia.

Així doncs, demà dijous es penjarà la banderola commemorativa a la façana de l’Ajuntament d’Inca per part de representants de totes les forces polítiques del Consistori. Desprès, de 10 a 13 hores, s’instal·larà una paradeta participativa a la plaça d’Espanya.

Divendres 26 de novembre s’inaugura l’exposició «Les Ventafocs que romperen les sabates» de Maria Isabel Uribe Dussán. Durant l’acte es farà també una performance poètica inspirada en les obres de l'artista realitzada pel col·lectiu de dones poetes «La Trenza».

En aquesta mostra, l’artista posa el focus d’interès en la petjada per desemmascarar el dolor visible i invisible de la memòria corporal. D’aquesta manera, en aquest projecte artístic la paradoxa de la sabata perd la seva funció primitiva de protecció per esdevenir un element amenaçador. La freqüent incomoditat de la sabata femenina, esclava dels dictàmens de la moda i els prototips de bellesa, es converteix en aquesta exposició en un complement directament ominós.

Les Ventafocs del segle XXI es rebel·len contra els perills que les esperen. Rompen les seves sabates i es fan fortes davant dependències i submissions alienes, sabent que d’aquesta manera sols seran elles les propietàries del seu futur. L’exposició es complementa amb un seguit de micropoemes, en diàleg amb les obres, realitzats per Sara Rivera Martorell.

Tot i això, el plat fort enguany serà la fireta «Inca amb veu de dona» que se celebrarà en el Claustre de Sant Domingo dissabte 27 de novembre, de 10 a 18 hores. «El nostre objectiu és establir un punt de trobada entre les dones emprenedores i entitats feministes d’Inca i la comarca, impulsant així el coneixement, la col·laboració i la sensibilització», explica Sabater. La fireta feminista disposarà de 8 taules informatives d'associacions i entitats i una quinzena de paradetes. A més a més, hi haurà també actuacions musicals i tallers durant tot el dia.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado