Completada la restauració de l’orgue del convent de Sant Vicenç Ferrer
L’orgue del convent de Sant Vicenç Ferrer torna a sonar després de 3 fases de restauració i gràcies a les aportacions del Consell de Mallorca i la col·laboració del Bisbat i de l’Ajuntament de Manacor
Ara, gràcies a la tasca feta pels restauradors Wilfried Praet i Maria del Mar Riera es pot considerar una restauració total. A més, s’han afegit altres elements que l’orgue no tenia, com ara el pedaler o el registre del cant d’un rossinyol.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 02/12/2022 - 09:51:00
amb l’assistència de la presidenta del Consell Catalina Cladera, la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, el bisbe Sebastià Taltavull i el batle Miquel Oliver.

Completada la restauració de l’orgue del convent de Sant Vicenç Ferrer de Manacor. Les tasques de recuperació d’aquest instrument varen començar el 2016 i han estat finançades pel Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell.

L’orgue del convent de Sant Vicenç Ferrer torna a sonar després de tres fases de restauració i gràcies a les aportacions del Consell de Mallorca i la col·laboració del Bisbat i de l’Ajuntament de Manacor. Avui horabaixa ha tengut lloc l’acte de presentació al convent amb l’assistència de la presidenta del Consell Catalina Cladera, la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, el bisbe Sebastià Taltavull i el batle Miquel Oliver.

Els actes commemoratius de la restauració de l’instrument continuaran el dissabte 3 de desembre amb una taula rodona dels restauradors i una visita a l’orgue. Mentre que diumenge 4 es durà a terme un concert participatiu

El Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística ha aportat 100.000 euros mitjançant una subvenció nominativa per finançar la tercera i darrera fase de restauració d’aquest orgue, construït al segle XVII. Les tasques de recuperació d’aquest gran instrument es varen iniciar el 2016, impulsades per la Comissió per a la Conservació i Restauració de l’orgue de Manacor que s’havia acabat de crear.

La intervenció presentada aquest divendres completa i millora les dues restauracions anteriors, una de final del segle XIX i una altra de final del segle XX. Feines que no van permetre recuperar totalment el so de l’orgue. Ara, gràcies a la tasca feta pels restauradors Wilfried Praet i Maria del Mar Riera es pot considerar una restauració total. A més, s’han afegit altres elements que l’orgue no tenia, com ara el pedaler o el registre del cant d’un rossinyol.

Durant l’acte, el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha beneït l’orgue i ha pronunciat una homilia, en la qual s’ha referit a l’instrument restaurat. La presentació s’ha completat amb un concert de l’organista Bartomeu Mut que ha servit per estrenar la recuperació d’un dels orgues històrics que es conserven a Mallorca.

Els actes commemoratius de la restauració de l’instrument continuaran el dissabte 3 de desembre amb una taula rodona dels restauradors i una visita a l’orgue. Mentre que diumenge 4 es durà a terme un concert participatiu amb diversos cors de Manacor, com a reconeixement a tots els organistes i entitats que han col·laborat en la restauració.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado