Inca
Inauguració de l’exposició de l’artista cubana Liudmila López Domínguez al Museu del Calçat d’Inca
Divendres 13 de setembre 2019,18.30 h.Museu del Calçat i la Indústria d'Inca
ajinca.net 11/09/2019 - 15:41:35

Inauguració de l’exposició de l’artista cubana Liudmila López Domínguez al Museu del Calçat d’Inca

Dia: divendres 13 de setembre 2019
Hora: 18.30 h
Lloc: Museu del Calçat i la Indústria d'Inca

El Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca inaugura, divendres a les 18.30 hores, l’exposició “Ascenso empinado” de la reconeguda artista cubana Liudmila López Domínguez. Amb aquesta mostra, l’espectador podrà endinsar-se en una visió molt personal del món del calçat basada en l’exaltació de la feminitat des de la sensibilitat particular del país de l’artista. L’exposició inclou una segona proposta: “Profundamente superficiales”, formada per una selecció d’obres de 100 artistes cubans inspirades en els dissenys de sabates elaborats prèviament per Liudmila López per la XI Bienal de l’Havana. 

Liudmila López presenta en aquesta exposició una àmplia varietat d’escultures en petit i gran format, convertint les sabates femenines en objectes artístics. D’aquesta manera, l’artista cubana explota les possibilitats ofertes per la tecnologia del tall i gravat amb làser de planxes d'acrílic, un material que li ofereix transparències, elegància i aparent fragilitat però que, al mateix temps, es materialitza en estructures sòlides, complexes per les seves solucions tècniques i un rigorós disseny.

Liudmila López Domínguez, nascuda a La Havana, és membre de la Unió Nacional d'Escriptors i Artistes de Cuba (UNEAC). Ha realitzat més de 30 exposicions personals a Cuba i la resta del Món; i ha participat en més de 100 mostres col·lectives a Austràlia, Itàlia, Espanya, Àustria, Mèxic, Estats Units, Puerto Rico, Veneçuela, República Dominicana, Perú i Cuba, així com en fires d'art contemporani. De fet, aquesta mateixa exposició, després de passar per Inca, viatjarà a Berlín. 

Durant la inauguració de l’exposició hi haurà música en viu a càrrec del grup “Orlando y sus Trovadores" i mojitos. La mostra de Liudmila López Domínguez es podrà visitar de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16.30 a 20h. i dissabtes de 10 a 13 h, al Museu del Calçat i la Indústria. 


Reciente
Visto
Comentado