Consell de Mallorca
L'IMAS participa en un programa internacional per erradicar l'hepatitis C en persones amb antecedents de consum de substàncies addictives
Un total de 226 usuaris de les UCA que gestiona el Consell són voluntaris per ser diagnosticats i tractats de forma eficient de la malaltia en cas de patir-la.
conselldemallorca.net 04/04/2022 - 15:06:46
L'IMAS participa en un programa internacional per erradicar l'hepatitis C en persones amb antecedents de consum de substàncies addictives

Un total de 226 usuaris de les UCA que gestiona el Consell són voluntaris per ser diagnosticats i tractats de forma eficient de la malaltia en cas de patir-la

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), mitjançant la Direcció Insular d'Inclusió Social, forma part d'un projecte internacional d'eliminació de l'hepatitis C (VHC) adreçat a persones portadores del virus amb antecedents de consum de substàncies addictives.

A través de la campanya Saps que l'hepatitis C es pot curar? Fes-te la prova hi posa-hi remei!, el programa de detecció i cura de la malaltia, becat per la companyia biotecnològica nordamericana Gilead Sciences, es va començar a desenvolupar en juliol de 2021 a les Illes Balears i compta amb la participació, també, d'usuaris de les Unitats de Conductes Addictives (UCA) del Govern balear, Projecte Home o Creu Roja.

L'objectiu és diagnosticar, tractar i eliminar l'hepatitis C en aquest grup de població mitjançant un nou model d'atenció que simplifica el procés de diagnòstic i facilita la vinculació a l'atenció i el posterior inici del tractament.

Per ara, s'han adscrit al programa un total de 551 persones de totes les illes, 226 de les quals són usuàries de les Unitats de Conductes Addictives de l'IMAS, al capdavant en numero de participants, proves i tractaments realitzats.

El finançament de la beca d'investigació competitiva HCV Sraat permet dur a terme el protocol dissenyat per al desenvolupament del tractament, que té una durada d'aproximadament dos mesos i una eficàcia gairebé del 100%. De fet, les 31 persones que ja han acabat el tractament s’han curat.

Els participants en el programa, tots ells voluntaris, se sotmeten a un cribatge inicial per detectar la presència, o no, del VHC. En el mateix anàlisis s'estudiarà també si es detecta hepatitis B i VIH.

En cas de ser positius, un especialista hepatòleg prescriu el tractament i són les mateixes UCA les encarregades d'administrar-ho als pacients i de fer el seguiment per confirmar l'erradicació i el seguiment del cas durant un any per descartar possibles reinfeccions en pacients amb conductes de risc.
 
 
Reciente
Visto
Comentado