Felanitx
Francisca Caldentey Roig inaugura l'edifici que du el seu nom a Portocolom
La família de la Sra. Francisca Caldentey Roig s'ha mostrat molt agraïda que l'edifici dugui el nom de Francisca.
felanitx.org 27/03/2023 - 15:34:37

Francisca Caldentey Roig inaugura l'edifici que du el seu nom a Portocolom

El batle de l'Ajuntament de Felanitx, Jaume Monserrat, acompanyat de la regidora d'Igualtat, Marta Cano i la pescadora la Sra. Francisca Caldentey Roig han inaugurat aquest dilluns, amb la presència d'altres autoritats municipals, l'edifici de titularitat municipal "Sa Sínia – Francisca Caldentey Roig" situat al carrer Pescadors, 26 de Portocolom. L'espai alberga la biblioteca i una sala multifuncional, consta de dues plantes. A la part baixa hi ha una sala principal on es faran activitats per a la ciutadania i associacions, dues sales de reunions, despatxos, bany i magatzem. A la primera planta s'ha adequat la sala principal on hi ha la biblioteca, una zona infantil, àrea de revistes i diaris a més d'un magatzem i bany.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha dit "tenir aquest edifici a primera línia és molt positiu i queda integrar dins l'entorn de Portocolom. Ens ha permès reconfigurar els espais municipals per tenir-los amb més espai". Monserrat ha afegit, "com Ports no té molt clar que n'ha de fer a la resta de cases, l'Ajuntament es planteja demanar-me una altra, la del costat"

La regidora d'Igualtat, Marta Cano ha apuntat "Un dels compromisos del Consistori era posar el nom d'una dona a nous locals de titularitat municipal o carrers del terme i avui és una realitat amb el nom de Francisca Caldentey Roig. Caldentey va ser la primera dona amb cartilla marítima d'Espanya, pionera en aquest àmbit. És una manera de visibilitzar i reivindicar el paper de la dona dins del sector primari, dins la ruralia"

La família de la Sra. Francisca Caldentey Roig s'ha mostrat molt agraïda que l'edifici dugui el nom de Francisca. Recordem que l'immoble, situat al carrer Pescadors a l'antic pla de Sa Sínia, va ser cedit pel Govern amb la signatura d'un conveni amb l'Ajuntament de Felanitx. L'edifici compta amb el nivell més alt de protecció al catàleg municipal, té una estructura molt ben conservada datada dels anys 50.

 

Reciente
Visto
Comentado