Fons Mallorquí
ELEGIDA LA COMISSIÓ EXECUTIVA DEL FONS MALLORQUÍ DE COOPERACIÓ
Més de 30 representants municipals s’han reunit avui de matí per elegir la Comissió Executiva del Fons Mallorquí dels pròxims quatre anys.
fonsmallorqui.org 14/07/2023 - 17:08:00

ELEGIDA LA COMISSIÓ EXECUTIVA DEL FONS MALLORQUÍ DE COOPERACIÓ

Més de 30 representants municipals s’han reunit avui de matí per elegir la Comissió Executiva del Fons Mallorquí dels pròxims quatre anys.

Llorenç Perelló, batle d’Alaró, ha estat elegit el nou president del Fons Mallorquí de Cooperació.

L’Assemblea Extraordinària del Fons Mallorquí ha comptat amb la presència del president del Consell Insular de Mallorca, Llorenç Galmés.

El Fons Mallorquí de Cooperació s'ha reunit en Assemblea Extraordinària avui divendres, 14 de juliol de 2023, per tal d'elegir els nous membres de la Comissió Executiva per als pròxims quatre anys, coincidint amb la nova legislatura que s'inicia a escala municipal, insular i autonòmica. La presidenta en funcions, la batlessa d'Algaida, Margalida Fullana, ha presentat una proposta de candidatura per a la nova Comissió Executiva consensuada entre tots els partits polítics que compten amb batlia. Per unanimitat, els càrrecs de la directiva elegits han estat:


Càrrec

Municipi / Institució

Representant

Presidència

Ajuntament d’Alaró

Llorenç Perelló, batle

Vicepresidència 1a

Consell de Mallorca

Antoni Fuster, conseller de presidència

Vicepresidència 2a

Govern de les Illes Balears

Catalina Cirer, consellera de família i afers socials

Secretaria

Ajuntament d’Esporles

Josep Ferrà, batle.

Tresoreria

Ajuntament d’Algaida

Margalida Fullana, batlessa.

Vocalies

Ajuntament de Banyalbufar

Leonor Bosch, batlessa


Ajuntament de Costitx


Antoni Salas, batle


Ajuntament de Felanitx

Catalina Soler, batlessa

Ajuntament de Llubí

Magdalena Perelló, batlessa


Ajuntament de Llucmajor

M. Francisca Lascolas, batlessa

Ajuntament de Mancor de la Vall

Josep Frontera, batle

Ajuntament de Puigpunyent

Antoni Marí, batle

Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar

Jaume Soler, batle

Segons els estatuts del Fons, la Comissió Executiva té la facultat d’executar els acords presos per l’Assemblea, dur la direcció dels comptes, formalitzar el balanç i formular el pressupost, seleccionar els projectes de cooperació presentats a la convocatòria i fer-ne el seguiment, així com estudiar la petició d’entrada de nous socis al fons Mallorquí i donar-los d’alta i de baixa si escau.

Una vegada elegit president, l’actual batle d’Alaró, Llorenç Perelló ha volgut donar les gràcies a tots els batles i batlesses de Mallorca “per fer presents els municipis de Mallorca en aquesta assemblea que diposita la confiança en la meva persona per ostentar-ne la presidència“.

El nou president del Fons Mallorquí ha convidat als batles, batlesses i representants a acostar-se a conèixer el Fons de prop i implicar-se en els projectes, dels quals ha remarcat que tenen com a objectiu principal radicar la pobresa arreu del món, sempre partint des del respecte als drets humans. També ha volgut puntualitzar la importància que tenen les institucions com el Fons Mallorquí, que posen en valor la feina de la cooperació descentralitzada “aquella que es fa des dels municipis”.

Per la seva banda, el president del Consell Insular de Mallorca, qui ha manifestat que "no volia deixar de ser present avui en aquest acte", s'ha dirigit als representants municipals dient que "fa uns anys jo ocupava una d'aquestes cadires, com a representant municipal. Per això, sé el valor que té la vostra tasca i us convid a donar el màxim suport a una institució com el Fons Mallorquí, que durant trenta anys ha aconseguit que tots els representants municipals, siguin del color polític que siguin, s'asseguin a treballar junts per aconseguir dur endavant projectes solidaris en països del Sud". Així expressava també el compromís del Consell Insular amb el Fons Mallorquí per continuar "facilitant la vida de les persones que han nascut a altres llocs del món on no tenen unes condicions de vida dignes, com tenim aquí”.

Iniciada la campanya Toca Fons!

Aquesta Assemblea i l’elecció de la nova Executiva coincideix amb el 30 aniversari del Fons Mallorquí. Per això, l’esdeveniment s’ha aprofitat per presentar alguns materials de la campanya “Toca Fons!”, que el Fons Mallorquí engega avui amb l’objectiu de donar un impuls a l’entitat, després dels trenta anys de trajectòria.

Aquesta campanya comptarà amb la implicació dels municipis socis per gravar un vídeo que es presentarà de manera oficial, dia 19 d’octubre, coincidint amb l’aniversari del Fons.

 

Reciente
Visto
Comentado