Assemblea Sobiranista de Mallorca
L'ASM exigeix al cònsol de l'Equador que rectifiqui les declaracions contra el català
L'Assemblea Sobiranista de Mallorca exigeix al cònsol de l'Equador a les Balears, Julio César Lalama, que rectifiqui les declaracions publicades a la premsa el passat 16 d'abril .
assembleasobiranistademallorca 18/04/2024 - 08:47:03

L'ASM exigeix al cònsol de l'Equador que rectifiqui les declaracions contra el català

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca exigeix al cònsol de l'Equador a les Balears, Julio César Lalama, que rectifiqui les declaracions publicades a la premsa el passat 16 d'abril (Diario de Mallorca), a les quals afirmava que "que el catalán puntúe, desperdicia el talento de muchos ecuatorianos".

Transmetre als equatorians, i de rebot a tots els hispanoparlants que resideixen a les Balears, la idea que la nostra llengua és una molèstia i mereix ser ignorada, és un insult i un menyspreu als mallorquins, menorquins i pitiüsos.

Amb aquestes declaracions, el sr. Lalama es posa a l'alçada dels colonitzadors espanyols que ocuparen el seu país fins el 1822, quan van ser derrotats per les forces independentistes a la batalla del Pichincha, posant fi a tres segles d'abusos de l'administració hispànica i els odiats 'chapetones', com s'anomenava als espanyols que hi anaven a "fer les amèriques". Si fos per l'espanyolisme supremacista exhibit pel Sr. Lalama, faria estona que el quítxua del nord i el shuar, per exemple, les llengües pròpies de l'Equador, haurien estat esborrades del mapa.

Esperam que el sr. Lalama reconegui públicament el seu error de forma immediata, i l'instam a compensar-ho fent una crida a tots els castellanoparlants a aprendre i parlar català, com a mostra de respecte i integració a la terra que els ha acollit.

 

Reciente
Visto
Comentado