EUIB
EUIB S'OPOSA A LA DIETA BALEAR DEL PP
Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) s'oposa a les darreres reformes que el Partit Popular ha estat realitzant al conjunt de les Illes Balears.
premsaeuib 18/04/2024 - 13:48:55

EUIB S'OPOSA A LA DIETA BALEAR DEL PP

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) s'oposa a les darreres reformes que el Partit Popular ha estat realitzant al conjunt de les Illes Balears, que afecten a l'aprimament de l'administració.

L'afany de fer petita l'administració, primer amb l'oficina anticorrupcio, que havia de servir com a òrgan de suport contra els inumerables casos de corrupció que hi ha hagut a les Illes Balears. Que per a més inri, els expedients que queden restants, seràn finalitzats per un alt càrrec del Partit Popular. Entrant en una clara contradicció amb el que han mantingut els darrers anys, on defensaven un òrgan clarament despolititzat i que ara seran tot el contrari, un ús partidari de les causes pendents.

D'altre banda, el PP en el seu afany de seguir aprimant l'administracció ha suprimit la Comissió Balear de Medi Ambient, no per evitar protegir el territori, que també. Sinó que el que pretén és el de suprimir els controls administratius en favor dels grans projectes i la seva ràpida tramitació. Element que des d'EUIB, volem condemnar energicament, ja que el paper de l'administració no és altre que el de garantir igualtat d'oportunitats i el compliment de la legislació vigent. 

Per acabar una de les darreres operacions de VOX que compta amb tot el beneplàcid del PP, és la reforma/derogació de la llei de memòria democràtica de les Illes Balears, generant una vegada més la dificultat o directament la supressió dels magnifics treballs que el Govern ha realitzat en aquesta materia en els darrers anys. Des d'EUIB, no permetrem la desmemòria en favor del revisionisme de la història, sinó que sempre estarem del costat de les persones que foren brutalment reprimides i assasinades per defensar als Governs legítims de l'estat. 

En paraules del coordinador general d'EUIB, Juanjo Martínez "No pot esser que el PP estigui fent aquesta dieta antidemocràtica al Govern de les Illes Balears, aprimant l'administració per perdre tot control i eficiència democràtica. La legislació requereix d'òrgans de control per a garantir el compliment de la legislació a la totalitat de la població no sols a la majoria."

 

Reciente
Visto
Comentado