Festival S'Illo
L’artista internacional Ángela Mesa estrena l’obra A solas con Marilyn al Teatre Principal de Santanyí
L'equip de l’obra està format per artistes peruans i espanyols, ja que es va gestar a Cusco
festivalsillo 11/06/2024 - 12:23:21

L’artista internacional Ángela Mesa estrena l’obra A solas con Marilyn al Teatre Principal de Santanyí

L'equip de l’obra està format per artistes peruans i espanyols, ja que es va gestar a Cusco i tindrà els darrers assajos al centre de residències artístiques Sa Talaia (Santanyí).

El personatge central és una Medea contemporània, interpretada per Ángela Mesa, que pretén indagar en noves formes de desenvolupar la tragèdia en escena.

El proper dissabte 15 de juny 2024 al Teatre Principal de Santanyí a les 20:00h, s’estrena A solas con Marilyn, una versió lliure de la dramaturga, directora i actriu Ángela Mesa sobre els textos del reconegut autor espanyol Alfonso Zurro, que ha rebut al llarg de la seva carrera diversos premis, entre els quals destaquen: Premi al Millor Text a FETEN, Premi Unió d'Actors d'Andalusia, i Premi Andalús de Teatre Breve per mèrits a la seva obra.

La proposta de muntatge escènic, pretén travessar nous llenguatges que multipliquin significant i significat sobre el mite de Medea, des d'una revisió que provoqui noves lectures i noves preguntes a l'espectador, a través de la contemporanització i desconstrucció del personatge. Es tracta de rescatar la poètica en escena i indagar noves formes de desenvolupar la tragèdia a escena.

El projecte comença el seu camí a Cusco (Perú), lloc de residència d’Ángela, essent la meitat de l’equip llatinoamericà i l’altra meitat espanyol, resident a les Balears. “Creiem en la descentralització de la cultura i l'art, i reivindicam fortament el dret fonamental dels pobles de rebre i promoure l’art, és per això que aquest projecte es pensa des d'altres indrets i regions per a realitzar-se i crear-se”, afirma Mesa.

Ángela Mesa, llicenciada en Art Dramàtic i Filologia Hispànica, concentra la seva activitat creadora en les arts escèniques tant com a actriu, directora i dramaturga. Guanyadora del premi Millor Actriu pel III Festival de teatre Villa de Olvera, i com a dramaturga, al I Programa per a Joves dramaturgs emergents andalusos de La Agencia Andaluza de Instituciones Culturales (2014) amb el text El infante muerto. La seva carrera és versàtil i heterogènia amb muntatges de clàssics tant des del perfil d’actriu com a dramaturga adaptant Medida por medida de W. Shakespeare o El Caballero de Olmedo de Lope de Vega per les companyies Junglaría Teatro i Viento Sur teatro a Sevilla, i també amb melodrames com Yo soy Tú o Espigas y olivos (Al Alba Teatro).

En escena, acompanya el productor musical Alineal (Jose Parra), creant l'espai sonor en directe a través de melodies, textures atmosfèriques i sons envoltants amb diversos tipus de matisos, que al·ludeixen a l’estat d’ànim i a les emocions que travessa el personatge principal a cada moment de l'obra.

Piero Negrón i Benjamín Yañez signen l’art , l’escenografia i visuals, traslladant al públic al pertorbat i deformat món d’aquesta tragèdia contemporània. Malu Gil, amb la seva assessoria de direcció, reforça el tractament estètic de l'obra, que investiga en la línia del distanciament brechtià, generant noves preguntes en exercir un diàleg performatiu amb la peça dramàtica.

Des del passat dilluns 3 de juny, l'equip de A solas con Marilyn està realitzant una residència artística-tècnica de 15 dies al centre de creació Sa Talaia ubicat al Carrer Ses Pedreres,10 (Santanyí) i capitanejat per Jeroni Obrador, en el que donaran els últims retocs a l’obra fins a la seva estrena al Teatre Principal del mateix poble mallorquí.

INFO sobre l’esdeveniment:
Dia: dissabte 15 de juny
Hora: 20:00h
Lloc: Teatre Principal de Santanyí

Equip artístic-tècnic:
Ángela Mesa: actriu, adaptació i direcció
Alfonso Zurro: text A solas con Marilyn
Alineal/Jose Parra: Espai sonor i músic a sala
Brunelle Moreau: distribució
Anabella Hernández: producció
Malu Gil i Piero Negrón: assessoria de direcció
Benjamín Yáñez: escenografia i visuals
Fotografia: Rafael Espinosa

 

Reciente
Visto
Comentado