Presentació
Carod-Rovira presentarà demà el llibre 2014
A l'acte participaran Damià Pons, Cecili Buele, Jaume Grau, Lluís Pagès i el mateix autor.
eparra@elisabetparra.com 05/02/2014 - 17:53:08

Carod-Rovira presentarà demà el llibre 2014

Demà dijous 6 de febrer a les 19.00h tindrà lloc la presentació del llibre 2014, de Josep-Lluís Carod-Rovira, a la Sala d'acte de l'Estudi General Lul·lià, al carrer Sant Roc 4 de Palma de Mallorca.

A l'acte participaran Damià Pons, Cecili Buele, Jaume Grau, Lluís Pagès i el mateix autor.

A les 18.30h, Carod-Rovira atendrà als mitjans que així ho volguin.

CONVOCATÒRIA:

Dia: 6/02/2014

Hora: 18.30h. atenció als mitjans

19.00h. presentació pública del llibre

Presentació del llibre a càrrec de: Damià Pons, escriptorCecili Buele, glosador

Jaume Grau, economista

Josep-Lluís Carod-Rovira, autor

Lluís Pagès, director de Pagès editors

Lloc: Sala d'acte de l'Estudi General Lul·lià, al carrer Sant Roc 4 de Palma de Mallorca


Sobre el llibre 2014, de Josep-Lluís Carod-Rovira El fracàs de la reforma de l’estatut i el tancament d’Espanya al reconeixement institucional de la nació catalana, l’al·lèrgia permanent a la diferència, així com la crisi econòmica, han fet prendre consciència al poble català que no hi ha futur millor que aquell que es basa en la sobirania nacional per aconseguir benestar i progrés, sempre per vies democràtiques. A 2014, Carod- Rovira hi explica el pas de l’independentisme emocional, minoritari, a l’independentisme polític, majoritari, el camí que va del nacionalisme defensiu a la construcció d’un projecte nacional per a una societat moderna que es vol lliure i amb qualitat de vida. Aquí hi ha el full de ruta d’un poble camí de la seva llibertat.

Fa sis anys, l’aparició de 2014 va ser rebuda com una obra sorprenent, titllada de fantasiosa per uns, desconsiderada per altres i llegida amb atenció per una minoria. En paraules de Carod-Rovira, tots els pobles tenen dret al somni. Tots els pobles necessiten un somni. I no hi ha millor somni per a un poble que el somni de la llibertat. El somni nacional de molts catalans, durant generacions, ha estat poder veure una Catalunya lliure i sobirana, amb el seu propi estat independent. Ja fa més d’un segle que molts compatriotes nostres s’imaginaven una nació lliure, mentre altres pobles europeus tenien també el mateix somni i lluitaven per aconseguir-ho. Gairebé totes aquelles nacions que s’ho proposaven, cents anys enrere, han assolit el seu objectiu com a poble i avui són estats independents, membres de ple dret de la Unió Europea i amb un seient a l’Organització de les Nacions Unides. Però Catalunya no. Catalunya, encara no.

Sis anys després, les tesis expressades al llibre s’han convertit en majoritàries al si de la societat catalana, tant per als vells catalans d’origen, de sortida, com per als nous catalans de voluntat, d’arribada, tots els quals han acabat defensant unes posicions i una data emblemàtica que 2014 va saber concretar, avançant-se al seu temps, formulant-les per primer cop en la història del catalanisme polític. Les idees avui hegemòniques arrenquen, doncs, del llibre que teniu a les mans i, més que mai, conserven tota la seva vigència. Aquest és l’interès d’anar, directament, a les fonts originàries i endinsar-se en l’obra que va imaginar per primer cop una Catalunya independent i va posar data a l’exercici de la llibertat.

Gènere: Política
Col·lecció: Monografies, 52
Pàgines: 244
PVP: 18,00€

 

Reciente
Visto
Comentado