Todo el programa aquí, http://www.manacor.org/imgdb/archivo_doc338577.pdf.
Con motivo del Día Internacional de la Mujer en Manacor ha habido homenaje en la plaza de Ses Perleres y se inicia un amplío programa
El homenaje a las Mujeres y la Danza ha llenado de ritmo, movimiento y reivindicación la plaza de las Perleres de Manacor. Y es que este acto ha iniciado el programa con el que Manacor celebrará su día.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 03/03/2019 - 19:09:55
l acto inaugura el programa que incluye los eventos y citas que se han preparado en Manacor para celebrar el Día Internacional de las mujeres y hay muchas actividades más!.

El homenaje a las Mujeres y la Danza ha llenado de ritmo, movimiento y reivindicación la plaza de las Perleres de Manacor. Y es que este acto ha iniciado el programa con el que Manacor celebrará el Día Internacional de las Mujeres. Mira Aquí el programa. . El acto inaugura el programa que incluye los eventos y citas que se han preparado en Manacor para celebrar el Día Internacional de las mujeres y hay muchas actividades más!.

L’homenatge a les Dones i a la Dansa ha omplit de ritme, moviment i reivindicació la plaça de les perleres... I és que aquest acte ha encetat el programa amb què #Manacor celebrara el Dia Internacional de les #Dones. Mira,mira... . L'acte inaugura el programa que inclou els actes que s'han preparat a Manacor per celebrar el Dia Internacional de les dones i hi ha moltes activitats més!.

Durant tot el mes de març i també durant l’abril continuen els actes emmarcats en la celebració del Dia Internacional de les Dones. Podeu consultar la programació a www.manacor.org.

Manacor ret homenatge a les dones i a la dansa en un acte que enceta la celebració del Dia Internacional de la Dona. La societat civil i les institucions han preparat un ample programa d’actes conjunt. Les dones i la dansa varen ser les protagonistes de l’Homenatge que diumenge passat, dia 3 de març, va celebrar-se a la plaça de les Perleres. I és que a Manacor la societat civil s’encarrega des de fa alguns anys de commemorar aquesta data amb un homenatge a la plaça de les Perleres. El col·lectiu Dones de Llevant encapçala la celebració i amb l’ajuda d’altres entitats centra el focus de la celebració del Dia Internacional de la Dona en un aspecte concret del fet femení. Els manacorins i les manacorines ompliren l’homenatge, un acte que va comptar amb l’assistència de la batlessa de Manacor, Catalina Riera, molts dels regidors i les regidores del consistori, i que va servir per donar veu a diferents ballarines i expertes en balls tradicionals o dansa contemporània.

“Ballar ens ajuda a pensar d’una manera diferent. Ballar ens permet treballar amb habilitats i limitacions, connectar el nostre cos amb la imaginació i buscar, a la fi, un espai de llibertat”, va defensar la ballarina Lluïsa Ortiz durant la lectura del manifest. Durant l’acte que va conduir Antònia Matamalas, la presidenta de Dones de Llevant, també hi va haver espai per al debat. Des del col·lectiu es varen donar a conèixer les dades de l’estudi que analitza l’interès pel ball de bot dels nins i les nines del Llevant de Mallorca. Tot i que en les classes d’adults el 63% dels participants són dones, en els cursos infantils el 93% dels alumnes són nines i només el 7% són nins.

Així ho recull l’estudi de l’especialista en temes de gènere, doctora en psicologia i professora de la Universitat de les Illes Balears, Esperança Bosch. “Els balls populars, que molt freqüentment són en parella, en principi no estan estigmatitzats des d’un punt de vista de gènere. Però una vegada més podem veure com factors educacionals i possiblement de models socials, actuen de manera negativa en relació a la igualtat entre ells i elles”, indica l’informe que varen donar a conèixer els organitzadors.

L’homenatge va continuar amb actuacions de dansa, de ball de bot, amb actuacions musicals i amb la descoberta de la placa d’enguany, en la que es poden llegir dues frases. “La dansa és un llenguatge natural de l’ésser humà i un camí per sentir intensament”, que ret un especial homenatge a la ballarina manacorina Nunsi Elegido.

I l’altra cita diu “Herència, arrels i tradicions... conservem tot allò que és nostre i sobretot gaudeix del que fas”; paraules que pronuncià Antònia Gayà Matamalas Truca, una persona molt vinculada al ball de pagès. L’acte també va comptar amb actuacions musicals, de dansa, de ball de bot i va acabar amb un petit refrigeri. Durant tot el mes de març i també durant l’abril continuen els actes emmarcats en la celebració del Dia Internacional de les Dones. Podeu consultar la programació a www.manacor.org 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado