Novament la situació irregular d’aquest immigrant condiciona totalment
Alberg de Manacor: "Esper amb ansietat que transcorrin els tres mesos que manquen per acomplir els tres anys d'arrelament i demanar el papers". Nascut a Zaio, província de Nador a Marroc
“La meva il·lusió és muntar un restaurant i crear una família però sense papers i sense diners no es pot fer.” El millor desig a l’entrevistat d’avui de que s’acompleixin el més aviat millor tots el seus projectes
AGENCIA MANACORNOTICIAS 14/10/2020 - 01:19:00
Dormia al mateix hotel.” De Cala Rajada va venir a l’Alberg el mes de maig del l’any passat on hi va romandre fins el mes de desembre en que va sortir. Torna ingressar el mes de maig passat i aquí segueix.

"Esper amb ansietat que transcorrin els tres mesos que manquen per acomplir els tres anys d'arrelament i demanar el papers". Nascut a Zaio, província de Nador a Marroc, B. és un jove de 38 anys que roman a l’Alberg de Manacor i que respon a les preguntes que ha tingut a bé contestar per contar-nos la seva vida i la vinguda a Espanya. Els seus pares son vius i en total són sis germans, dos homes i quatre dones.

Divorciat, però no ha tingut fills. “Gairebé no tinc estudis i ben jovenet em posaren a treballar com a ajudant a un restaurant. També vaig fer feina a una tenda de pollastres durant cinc anys per continuar altres cinc a una fàbrica d’alumini.”

Espanya i “espero amb ansietat que transcorrin els tres mesos que manquen per acomplir els tres anys d’arrelament necessaris per poder sol·licitar el certificat de residència i així regularitzar la situació laboral”.

Amb motiu de les vacacions que vaig gaudír de l’empresa d’alumini on hi feia feina, vingué a Espanya amb vaixell, a Almeria en concret, amb un visat de turista però ja amb la idea de romandre aquí per treballar de forma definitiva. “D’Almeria, quasi tot seguit, em vaig anar a Girona on hi tinc una germana amb la qual vaig conviure un any fent feina tres mesos a un forn i també vaig treballar de pintor algun temps.”

“A Girona va escassejar la feina i decideixo venir a Mallorca amb avió perquè m’informaren que aquí estaria millor i vaig anar directament a Cala Rajada per fer feina a un hotel per un període de quatre mesos. Dormia al mateix hotel.” De Cala Rajada va venir a l’Alberg el mes de maig del l’any passat on hi va romandre fins el mes de desembre en que va sortir. Torna ingressar el mes de maig passat i aquí segueix.

Novament la situació irregular d’aquest immigrant condiciona totalment el seu desenvolupament personal, econòmic i familiar. Ara duu exactament dos anys i nou mesos a Espanya i “espero amb ansietat que transcorrin els tres mesos que manquen per acomplir els tres anys d’arrelament necessaris per poder sol·licitar el certificat de residència i així regularitzar la situació laboral”.

Aquest temps de residència a l’alberg ha fet feina a la construcció i ara fa dos mesos que treballa al camp, però sense contracte de cap classe i, com es diu col·loquialment, "en negre". “La meva il·lusió és muntar un restaurant i crear una família però sense papers i sense diners no es pot fer.” El millor desig a l’entrevistat d’avui de que s’acompleixin el més aviat millor tots el seus projectes

Per part de la Fundació Trobada donem acollida a aquestes persones, però, com es pot veure, no esta dins la seva competència resoldre aquesta situació irregular, encara que es concerten cites i es presta ajuda per accedir a les Administracions Públiques que tramiten la documentació necessària. L’Alberg de Manacor és un servei de 24 hores que presta la Fundació Trobada, mitjançant un conveni amb el Consell de Mallorca.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado